petrov (Foto: Mike Egerton, © ci)
petrov (Foto: Mike Egerton, © ci)

Aston Villa-kapteinen kreftsyk

Stiliyan Petrov har akutt leukemi.

Aston Villa-kaptein Stiliyan Petrov (32) er kreftsyk. Det melder klubben i en pressemelding.

Den bulgarske 32-åringen, som er gift og far til to, er diagnostisert med leukemi.

– Villa-styret mottok i dag nyheten om at vår kaptein Stiliyan Petrov er blitt diagnostisert med akutt leukemi, skriver klubben i en pressemelding.

Leukemi, eller blodkreft, er ifølge kreftforeningen.no «en kreftform som har sitt utspring i beinmargen, og kjennetegnes ved at det skjer en ukontrollert økning av unormale hvite blodceller som tar opp plassen til de normale blodcellene i beinmargen».

Ved akutt leukemi bør behandlingen starte så snart som mulig.

Testet etter å ha fått feber
– Stiliyan utviklet feber etter Arsenal-kampen forrige lørdag, og gjennomgikk tester. Eksperter bekreftet diagnosen i dag. Vi regner med å vite mer om Stiliyans situasjon når tiden er inne, heter det i klubbens pressemelding.

Petrov ankom Aston Villa fra Celtic i 2006, og har siden den gang vært fast inventar på midtbanen til Birmingham-klubben.

– Stiliyan er verdsatt av mange, og fra Villa vil han få kjærlighet og støtte, skriver klubben.

Nå ber de om at bulgareren skal få være i fred.

– I denne tiden ber vi om at Stiliyans privatliv blir satt foran alle henvendelser.

John Carew og Stiliyan Petrov (Foto: TOM HEVEZI/AP)
John Carew og Stiliyan Petrov (Foto: TOM HEVEZI/AP)

– Forferdelig nyheter
John Carew, som spilte flere sesonger med Petrov i Aston Villa før han gikk til West Ham, var raskt ute med lykkeønskninger.

– Mine tanker går til Stan Petrov og hans familie. En stor spiller, en stor mann og en god venn. Ønsker ham en rask bedring, skriver Carew.

Det var også de fleste andre i Villa-leiren som bruker mikroblogg-tjenesten twitter.

– Forferdelige nyheter om Stiliyan Petrovs sykdom. Våre tanker går ut til han og hans familie. Jeg ber for at han skal bli helt frisk, skriver Villa-legenden Ian Taylor på twitter.

Aston Villa-angriper Darren Bent var også kjapt ute med lykkønskninger.

– Veldig trist å høre om vår kaptein Stiliyan Petrov. Forhåpentligvis kjemper han seg tilbake snart. Tankene går til han og hans familien, skriver Bent.

– Jeg er veldig trist etter nyheten om vår kaptein Petrov, og vi støtter han og familien. Han er veldig sterk og vil vinne denne kampen, skriver Villa-stopper Carlos Cuellar.

– Kjære gud, gjør Stan frisk
– I sjokk etter å ha hørt om Stiliyan Petrovs akutte leukemi, men vi er alle her for han og hans familie, skriver Villa-keeper Shay Given samme sted.

– Kjære Gud, gjør Stan frisk. Vår kaptein og en så fin fyr. Jeg ber for deg kompis, og mine tanker går til deg og din familie, skriver Villa-talentet Gary Gardner.

Journalisten Mat Kendrick, som følger Aston Villa for Birmingham Mail, har også bare godord å si:

– Stiliyan Petrov. En sann gentleman, familiemann, kaptein og profesjonell. Du har kjempet deg gjennom motgang før Stan. Vær så snill gjør det igjen, skriver han på twitter.

– Har et løvehjerte
Også fra resten av balløya strømmer bli frisk-meldingene inn, blant annet fra Petrovs gamleklubb Celtic.

– Helt utrøstelig når det gjelder Stiliyan. Han vil overvinne dette, slik han har gjort med alle andre hinder han har møtt i livet. Stiliyan har et løvehjerte og er en del av Celtic-familien. Han fortjener alle våre lykkønskninger og vår støtte, skriver Celtic-manager Neil Lennon.

Lennon og Petrov var lagkompiser fra den nåværende Celtic-manageren ankom den skotske storklubben som spiller i 2000, og frem til Petrov dro til Aston Villa i 2006.

Flere andre kommer også med støttemeldinger til Petrov.

– Forferdelig trist å høre at Aston Villa-kaptein Stiliyan Petrov har blitt diagnostisert med leukemi. Tankene går til han og familien, skriver Gary Lineker.

– Trist å høre om Stiliyan Petrov, mine tanker går til han og familien, skriver Everton-kaptein Phil Neville.

Chelsea, som møter Aston Villa lørdag, ønsker også motsanderens kaptein lykke til.

– All i Chelsea ønsker Stilian Petrov god bedring. Vi tenker på han og hans familie, skriver klubben på sin offisielle twitterkonto.