Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når man sender SMS med delikat innhold, som man helst foretrekker å holde hemmelig, er det alltid en sjans for at noen uvedkommende kan lese den.

Noen har behov for å skjule kommunikasjon fordi de tekster med den «andre» kjæresten, eller fordi de planlegger et utdrikningslag eller en overraskelsesfest. Det er alltid en viss risiko for at noen kan lese meldingene dine og avsløre hva du holder på med.

Skjuler innholdet

Men det finnes selvfølgelig råd. På markedet har det kommet en iPhone-app som heter Black SMS, som gjør det mulig å skjule innholdet i utvalgte meldinger, ifølge dinside.no.

Les også: Slik finner du kjærligheten

Det som skjer er at du mottar de hemmelige meldingene i den vanlige innboksen, og da fremstår de som svarte bobler. De må deretter kopieres og limes inn i Black SMS-appen, for å så låses opp med et passord.

Dette kan virke som en god løsning, men på den andre siden kan det oppstå reaksjoner når meldingsboksen er full av svarte bobler.

– Skaper mistillit

Vil du opprettholde tilliten i forholdet bør du styre unna en slik app, mener samlivsekspert Dora Thorvaldsdottir.

– En slik app vil skape mye mer mistenkeliggjøring, fordi det er tydelig at personen prøver å skjule noe. Man kan ikke ro seg unna, og som kjæreste så vil man bli mye mer på vakt. Har det først oppstått mistillit i forholdet er det ofte vanskelig å gjenoppbygge det 100 prosent. Mistillit forårsaket av en slik app vil skape unødvendig konflikter og vonde følelser. Jeg vil ikke oppfordre folk til utroskap, men hvis man på død og liv skal holde noen meldinger hemmelig så slett dem, sier hun til «God morgen Norge».

Les også: Flere søker samlivshjelp i januar

Del passordene

I dagens samfunn står vi stadig over ting som trenger passord, enten det er for å logge seg inn på sosiale medier eller låse opp mobilen sin. Noen synes kanskje det er litt drøyt å skulle gi partneren alle passordene sine, men Thorvaldsdottir mener det er bra for forholdet.

– Jeg er tilhenger av å gi partneren tilgang til ting som krever passord, fordi det skaper åpenhet og tillit. Det er mange som føler at noe blir holdt igjen, og får man da ikke tilgang så blir følelsen ti ganger verre. Hvis man først har tilgang, så får man en indre ro på at partneren ikke har noe å skjule. Men det avhenger av at man ikke snoker. Får man trang til det, så er det et tegn på at man ikke stoler 100 prosent på kjæresten, forteller samlivseksperten.

Summa summarum er det kanskje like greit å holde hemmelige meldinger helt borte fra mobilen.