ste_crown_prince_2447553 (Foto: Roger Fosaas, © la)
ste_crown_prince_2447553 (Foto: Roger Fosaas, © la)

Se hvem Mette-Marit skal sykle til slottet sammen med

Legger ut på sykkeltur fra Asker til slottet.

Kronprinsesse Mette-Marit har på sin Twitter-profil lovet å sykle fra Asker til slottet. På samme nettforum har hun også engasjert flere kjendiser til å slenge seg på sykkelturen. De som hittil blir med er blant andre TVNorges kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen, samt TV-profil og tidligere fotballspiller Jan Åge Fjørtoft. Også Marte Stokstad har meldt seg på turen.

Utfordret ektemannen

Det startet med at Mette-Marit utfordret ektemannen Haakon.

– Og herved utfordrer jeg min mann; Hvis du er flink til å skru av Macen, lover jeg å sykle til jobb en gang annenhver uke, skrev Mette-Marit på Twitter.

Hun har kommet med denne utfordringen i forbindelse med Earth Hour, verdens største klimakampanje som går av stabelen i morgen, i regi av Verdens Naturfond.

I ettertid kastet resten av de ivrige syklistene seg på. Marte Stokstad, Svein Tore Bergestuen og Jan Åge Fjørtoft vil alle være med på turen. Datoen ble satt til den 23. april av Kronprinsessen.

– Møtes ved skolen. God påske, skriver Svein Tore Bergestuen på sin Twitter-profil.

– Jeg er klar, melder Jan Åge Fjørtoft, mens Marte Stokstad lover å stille med kokekaffe.

Les også: Se Fjørtofts personlige brev til Mette-Marit

– Supert!! Men vi må legge inn kaffestrekk, skriver Mette-Marit.

Håpet på sykkeldate

svein_tore_bergestuen_tvnorge (Foto: Kilian Munch)
svein_tore_bergestuen_tvnorge (Foto: Kilian Munch)
Til «God kveld Norge» sier Svein Tore Bergestuen at det hele startet som en spøk.

- Jeg så bare at Kronprinsessen snakket om å sykle Asker – Oslo, og det er jo den ruta jeg ofte tar til jobben i sommerhalvåret, så jeg sa på spøk at da kunne jeg svippe innom klokka halv åtte, sier han.

At flere kastet seg på, syntes han ikke var udelt positivt.

– Jeg er egentlig litt snurt for at jeg ikke får sykle sammen med Mette-Marit alene. Jeg trodde dette var en sykkeldate, men så blir det jammen et helt heat, ler Bergestuen, som selv både er opptatt av sykkel og miljø.

– Det er jo positivt at det blir mer oppmerksomhet rundt sakene kronprinsessen er opptatt av, som å spare strøm og sykle til jobben, samt Earth Hour. De oppfatningene deler vi, uttaler han.

– Flott av Mette-Marit

Kongehusekspert Kjell Arne Totland jubler over initiativet fra Kronprinsessen.

– Bravo! Kronprinsesse Mette-Marit er nok fullt klar over sin gjennomslagskraft og sin mediemakt - og vet at hun ved å legge dette ut på twitter får mange oppslag i mediene. Dermed er hun med på å sette både miljøbevissthet generelt og Earth Hour spesielt på dagsorden! Jeg synes det er flott at hun og Haakon begge bruker sin rolle og posisjon til på denne måten å slå et slag for saker de er opptatt av og brenner for, sier han til «God kveld Norge».

Marte Stokstad har ikke besvart God kveld Norges henvendelser i sakens anledning.