SPRENGER BOMBE: Abu Suleiman gruppen sprenger en bombe i de nordlige delene av Syria tirsdag 20. mars. (Foto: FREDERIC LAFARGUE/Afp/SCANPIX)
SPRENGER BOMBE: Abu Suleiman gruppen sprenger en bombe i de nordlige delene av Syria tirsdag 20. mars. (Foto: FREDERIC LAFARGUE/Afp/SCANPIX)

FN: – En million syrere trenger humanitær hjelp

Så mange som én million mennesker i Syria trenger humanitær hjelp, ifølge FN.

Eksperter fra FN og Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) besøkte nylig Syria for å vurdere situasjonen for sivilbefolkningen der.

Felles analyse

– Den felles analysen til OIC og FN tilsier at minst én million syrere har behov for humanitær hjelp, sier FN-talsmannen Eduardo del Buey.

Samtidig har president Bashar al-Assad sagt at han vil gjøre alt han kan for å få fredsplanen til spesialutsending Kofi Annan til å fungere, melder Syrias statlige nyhetsbyrå Sana.

Samtykker til planen

Assad aksepterer Annans fredsplan, som har som mål å få slutt på krisen i Syria, heter det videre.

– President Assad har informert Annan om at Syria samtykker til planen som utsendingen har lagt fram, men han har kommet med noen anmerkninger til den, meldte Sana torsdag.

Møter demonstrasjoner med vold

Budskapet fra den hardt pressede syriske lederen skal ha blitt fremført for lederne i de såkalte BRICS-landene Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika under et møte i India torsdag.

Folkeopprøret mot Assad-regimet i Syria var inspirert av lignende protestbølger i Tunisia, Egypt og Libya da det brøt ut i mars i fjor. Regimet svarte på demonstrasjonene med vold, og ifølge FN er over 9.000 mennesker drept siden opprøret brøt ut. (©NTB)