Shaun Bartlett i The Voice (Foto: TV 2)
Shaun Bartlett i The Voice (Foto: TV 2)

Fant tilbake musikkgleden på Kilimanjaro

– Jeg fant tilbake til meg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førstkommende fredag skal Shaun Bartlett (35) igjen stå på scenen i «The Voice». Men hvis det ikke hadde vært for en tur han tok til Tanzania og Kilimanjaro,er sjansen stor for at han ikke hadde blitt med i konkurransen.

– Turen gjorde blant annet at jeg fant tilbake til meg selv, og den ja-personen jeg jo var. Før jeg satte meg på flyet dit, hadde jeg nok muligens takketneitildette, sier 35-åringen, når tv2.no møter han i ungdomstraktene på Kolsåstoppen.

Se reportasjen ovenfor!

– Var for usikker til å ha konsert alene

Det var en skuffelse i 2009 som gjorde at Shaun bestemte seg for å bestige verdens høyeste alenestående fjell (5895 moh). Etter å ha brukt ett år på å sette sammen og øve inn sin siste plate med et timannsband, fikk han brått beskjeden om at det kostet alt for mye – det eneste alternativet var å måtte turnére alene.

– Det var ikke sånn at de ikke hadde rett. Jeg var bare for usikker til å bære en hel konsert på egenhånd. Jeg var så vant med et stort band å lene meg på, og var redd låtene ville bli veldig sjenerte såpass nakne. Så jeg måtte gjøre noe helt annet først. Hvis jeg kunne komme meg opp Kilimanjaro «alene», så måtte jeg jo klare å reise rundt og stå på scenen alene. Jeg elsker å spille. Jeg elsker fjell. Det funka!

Se også: Shaun fikk mentorene til å snu seg på sekunder

Finner inspirasjon i fjellet

Siden turen har Shaun gjort flere intimkonserter. Og på Blind Audition stod Shaun helt alene med gitaren sin, som et bevis for seg selv.

– Jeg finner mye inspirasjon til musikk i fjellet. Det er noe med å komme seg ut å få oversikt over tankene, eller bare ikke tenke i det hele tatt.

Ett konkret resultat av turen er låten «Invisible Kings», som er en hyllest til vilje, og til de guidene og bærerne han hadde med seg opp til toppen.

Hør låten og mer om turen i videovinduet øverst i artikkelen. Du kan se en anne versjon av låta her:

Vil erobre Everest

Turen til Afrika og møtet med menneskene der fikk også den erfarne artisten til å vende tilbake til den rene gleden ved musikken.

- I begynnelsen lekte jeg mer med instrumentene jeg fant og prøvde meg fram underveis og syns det i seg selv låt fint nok. Det har jeg funnet litt tilbake til nå, og syns det blander seg fint med erfaringen som har blitt med på kjøpet.

Tross friluftsinteressen har ikke Shaun hatt noe mål om å bestige alle verdens topper. Men han innrømmer at Kilimanjaro-turen ga blod på tann.

- Jeg har utrolig lyst til å gå Everest, det hadde vært dødsfett. Men det er den dødsfett-greia jeg er litt bekymra for. Tror ikke jeg skal planlegge å bruke det som inspirasjon til ny plate, i tilfelle jeg ikke kom tilbake. Jeg får lage mer musikk først.

Få med deg duellen mellom Shaun Bartlett og Kjell Ove Knutsen fredag klokken 20.00 på TV 2. De skal synge «Side» av Travis.

Se Shauns første «The Voice»-audition om igjen her:

599789