Vi hadde egentlig tenkt å vente med dette til neste år men nå kjører vi på og lanserer skiplanlegger på Lommekjent.no . Vi har lagt inn alle skiforeningens ruter (hele Stor Oslo) og vi har hentet data fra Open Street Map for å få med flest mulig skiløyper til denne sesongen. Det betyr at du kan trykke start og stoppsted også vil skiplanleggeren lage ruten for deg automatisk. Du kan også klikke deg fra hytte til hytte i høyfjellet og trykke «lag rute til opplevelsen» Når du har gjort det kan du som vanlig lagre turen og skrive ut kart og rutebeskrivelse, eksportere GPS sporet eller dele med turvenner.

Vi vil egentlig bare anbefale deg å starte testingen med en gang. Prøv deg frem. Vi vil bare få gi en liten advarsel, det er noen brudd i nettverket som gjør at autorutingen ikke fungerer på alle ruter. Dersom du oppdager brudd i løypen håper vi du kan sende hvor dette skjer, gjerne med et skjermbilde, til mail@lommekjent.no. For å løse slike brudd skifter du fra «følg skiløyper» til «rett linje/off road» i menyen til høyre (se bilde under), også klikker du deg inn på den løypen du skal fortsette på, skifter tilbake til «følg skiløyper» også kan du fortsette autorutingen.

For å kunne planlegge og lagre turer kreves det at du har registrert bruker på Lommekjent.no, det kan du gjøre her . Eller gå rett til Lommekjent for å teste skiplanleggeren

Prøv deg frem og fortell oss gjerne om ting som ikke fungerer som forventet, eller det beste ting du liker! Trykk deg fra hytte til hytte eller finn nye turer og nye muligheter på steder du trodde du kjente godt. Her kan du se en testtur vi har laget.

Og enda et tips til slutt, lurer du på om vannene er trygge? Se om du finner oppdatert informasjon på NVEs iskart .

Du kan også lese ismeldingen fra NVE .