Dag-Otto Lauritzen og Kristian Ødegård legger verden for sine føtter når de trår til med ny sesong av «På hjul med Dag Otto».

Flere hundre henvendelser

Den ivrige sykkelentusiasten Dag Otto, som også jobber for TV 2 Sporty, får flere hundre henvendelser i uken fra fans som lurer på når «På hjul med Dag Otto» kommer tilbake på skjermen.

Nå er det endelig bekreftet at det blir en ny sesong.

– Vi er igang med sesong 2 av «På hjul med Dag Otto». Denne gangen holder vi oss ikke bare i Europa, men drar ut i verden. Konseptet er det samme, vi har med oss mer eller mindre trente og utrente kjendiser på tur og opplever kultur, sykkelkultur og morsomme ting underveis.

– Veldig gode kompiser

Dag Otto forteller at han mer enn gjerne reiser på tur igjen med Kristian Ødegård.

– Vi har det utrolig gøy sammen og er veldig gode kompiser. Vi er og veldig forskjellige som typer. Kristian er 35 år, men oppfører seg av og til som han er 65 år. Mens jeg er 55 år og oppfører meg til tider som jeg er 25 år, og slikt blir morsom TV av.

På TV neste år

Programdirektør i TV 2, Pil G. Brandstrup, bekrefter at Dag Otto og Kristian blir å se på TV-skjermen neste år.

– Vi er takknemlige for at Dag Otto og Kristian sykler videre på TV 2. De er to dyktige og profilerte TV-personligheter som seerne ønsker tilbake i samspill. Nå er det bestemt at de kommer på skjermen i 2013. TV 2 er stolte av å ha dem på laget, sier Brandstrup.

Hvor legger dere reiseruten denne gang?

– Vi har allerede vært i Sør-Afrika og denne uken drar vi til Frankrike og sykler Paris-Roubaix (for amatører). Det er 15 mil, hvorav tre mil på ekstremt humpete med vond brostein. Proffrittet går uken etter, og er Thor Hushovds store mål. Mitt personlige mål er i det hele tatt å fullføre løpet på brosteinene sammen med gale Dag Otto, sier Kristian Ødegård.

På nåværende tidspunkt holder gutta på med planlegging av videre reiserute.

– Vi har planer om å dra til USA, Japan og Colombia. Andre land er også til vurdering. Alle kjendiser som skal være med på turene våre er snart i boks, men det er hemmelig hvem som skal være med, sier Dag Otto .

Hvorfor takket dere ja til en ny runde?

– Nå hadde vi tid og lyst og fikk ja fra TV 2. Det er en veldig slitsom TV-produksjon, men utrolig morsomt. Å få trene skikkelig i arbeidstiden sammen med Dag Otto og et glimrende crew som vi reiser sammen med er jo helt fantastisk gøy, sier Kristian Ødegård.

Dag Otto sier seg enig i makkerens påstander.

– Vi er priviligert som får dra rundt i verden å gjøre ting vi elsker, nemlig å sykle. Jeg har jo en stor interesse for sykkelsporten og slik kan dette programmet være en motivator for å få folk til å begynne å mosjonere ved å ta frem sykkelen, så er jeg lykkelig for det, sier Dag Otto.