I «Til toppen av Norge»-finalen var det klart for den endelige styrkeprøven: Å bestige Galdhøpiggen.

Tidlig i finalen måtte de fire finalistene – Rolf Christian Vabø Øren , Marthe Barkhald , Tommy Berntsen og Andre Nerheim – kjempe mot hverandre i konkurranser slik at kun to deltakere sto igjen som vinnerkandidater.

Andre og Marthe tapte, mens Rolf Christian og Tommy måtte fortsette å kjempe om seieren.

Les også: Endelig på toppen av Norge

Stemte frem seier til Rolf Christian

På vei opp til toppen av Galdhøpiggen, fikk Tommy og Rolf Christian følge av alle de tidligere deltakerne. Da de ankom toppen, ble de tidligere deltakerne bedt om å stemme på den de mente var den beste turvennen av Rolf Christian og Tommy.

Tommy fikk tre stemmer, mens Rolf Christian fikk syv. Seieren var i boks for Rolf Christian, som nå kan glede seg over førstepremien: En opplevelsestur i Norge til en verdi av 50.000 kroner og turutstyr til 20.000.

Se video øverst i saken!

– Det jeg føler nå er helt ubeskrivelig, altså! Det var så uvirkelig. Det var noe jeg aldri noensinne skulle trodd jeg skulle oppleve i livet. Jeg er så glad, jeg er så glad, sier en stolt Rolf Christian etter at seieren er et faktum.

– Jeg gikk inn her fordi jeg hadde lyst til å forandre meg selv. Jeg ville bevise noe for meg selv og familien min. Da vi var på Jomfruland var jeg helt «kake» bare da jeg sprang en liten kilometer, og nå har jeg besteget Norges høyeste fjell. Fy faen for en opplevelse jeg har hatt! sier han.

Les også: Denne gjengen skal reise til toppen av Norge

Tommy var alt annet enn skuffet da seieren glapp, og han unner Rolf Christian det beste.

– Jeg er så stolt av Rolf Christian som klarte å ro i land dette. Ingen fortjener dette mer enn ham, sier Tommy.

Les mer om «Til toppen av Norge» her!