– Det er en voldsom selvtillit her nå, sier Real Sociedad-spilleren etter de spanske klubbenes herjinger i Europa.

– Jeg ble ikke overrasket over Atletic Bilbaos kamper mot Manchester United. Jeg har vært med i et par basker-derby mot dem, og har fått kjørt meg totalt, sier Demidov.

– Da Bilbao vant borte var jeg sikker på at de kom til å slå ut United hjemme på San Mames, fortsetter Real Sociedad-proffen, som mener lagene under Real Madrid og Barcelona langt fra er noen kasteballer.

Les også: Balotelli stjal showet da Inters nye trener ble presentert

– Jeg innrømmer at jeg ikke visste så mye om lag som Rayo Vallecano og Getafe før jeg kom hit. Men hver gang vi går på banen er det stjernespillere med vanvittige kvaliteter som skal stoppes, fortsetter han.

– I Norge er det litt slik at man ikke ser disse lagene daglig, og dermed vet man mer om reservelaget til Liverpool enn de spanske klubbene under Real Madrid og Barcelona. Men nivået er veldig høyt, konkludere han.

Spansk dominans i Europa
Spania står nå igjen med hele fem lag, i europacupenes kvartfinaler – mot Premier Leauges ene. Demidov tror ikke det kun handler om tilfeldigheter;

– Dette går jo litt i bølger, og neste år kan det være annerledes igjen. Men spansk fotball jobber hardt, og har blitt litt mer fysisk den siste tiden. Samtidig ser du aldri noen som ikke kan behandle ballen i denne ligaen, men det gjør du kanskje i Premier Leauge, forklarer Demidov.

– I tillegg er lag som Real Madrid og Barcelona ekstremt gode på gjenvinning. Og når de først vinner ballen, gir de den ikke fra seg. Slik sliter de ut motstanderne – og det blir en ond sirkel for motstanderne, sier Demidov.

Les også: Her er verdens mest verdifulle stjerneskudd

vadim_demidov

Tidenes «El Clasico»
Stopperen vegrer seg for å kalle den spanske ligaen verdens beste - men i Spania forventer nå alle tidenes champions leauge finale mellom Real madrid og Barcelona.

– Det er en enorm selvtillit her nå. Og alle «vet» nå at det ender med El Clasico i Champions Leauge-finalen. Den kampen skal jeg i så fall få med meg, avslutter han.