KREKARbugbug
KREKARbugbug

– Glad for at denne tikkende bomben med null respekt er tatt

Politiker-jubel etter pågripelsen av mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig glad for at denne tikkende bomben som har null respekt for de verdiene som beskytter hans muligheter er tatt, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl.

Meldingene om at trusseldømte mulla Krekar er pågrepet i leiligheten sin på hemmelig adresse på Tøyen nådde raskt Stortinget. Bakgrunnen for gårsdagens dom var nettopp trusler mot Høyre-leder Erna Solberg, som i sin tid ble etterforsket etter anmeldelse fra Frp-leder Siv Jensen.

– Dette hadde jeg nesten forventet. Vi har fått lite informasjon om det som har skjedd i dag. Det har vært stor aktivitet på nett og nye trusler fra Krekar, og da er det helt på sin plass at han blir pågrepet og satt i varetekt til saken kommer opp for lagmannsretten, sier leder for Stortingets justiskomité Per Sandberg til TV 2.

DETTE ER SAKEN: Mulla Krekar pågrepet
POLITISK PANEL: Hva bør skje med mulla Krekar?

– Jeg tror de fleste er fornøyd med at han plasseres der han hører hjemme, nemlig bak lås og slå, og så får vi håpe at han etterhvert blir sendt ut slik at vi slipper å se mer til mulla Krekar i det norske samfunn, sier Dahl.

Se video fra Stortinget øverst i artikkelen!

Pågripelsen skjedde på ordre fra PST, og etter pågripelsen ble også Krekars leilighet ransaket.

GLADE FOR PÅGRIPELSE: Venstre-leder Trine Skei Grande, Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl og leder i justiskomiteen Per Sandberg (Frp). (Foto: TV 2)

– Det var ikke noe som helst spesielt med denne pågripelsen, sier politiet på stedet til TV 2.

I en pressemelding bekrefter PST at tv2.no hadde rett i at fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger ligger til grunn for pågripelsen.

Da Krekar ble ledet ut i en ventende politibil mellom bevæpnede polititjenestemann, ropte den rasende mullaen «Lenge leve Islam!».

På spørsmål fra TV 2 om hvordan hun reagerer på at Krekar etter manges oppfatning har lekt med det norske demokratiet, sier Venstre-leder Trine Skei Grande at hun deler denne oppfatningen.

– Dette er en mann som håner verdiene og fellesskapet vi har. Hvis politiet har foretatt denne pågripelsen så antar jeg at det er ganske gode grunner til dette, sier Grande til TV 2 Nyhetskanalen.

LES OGSÅ: Her slår Krekar til mot TV 2-fotografen

Se video av pågripelsen av Krekar her: