SLO TIL KAMERAET: Mulla Krekar likte svært dårlig å bli filmet i TV 2s resepsjon en mandagskveld i mars. Skadeverk mot et kamera er bare et av punktene den kontroversielle mullaen må svare for i Oslo tingrett tirsdag. (Foto: Montasje/TV 2)
SLO TIL KAMERAET: Mulla Krekar likte svært dårlig å bli filmet i TV 2s resepsjon en mandagskveld i mars. Skadeverk mot et kamera er bare et av punktene den kontroversielle mullaen må svare for i Oslo tingrett tirsdag. (Foto: Montasje/TV 2)

Her slår Krekar mot TV 2-fotografen

Likte ikke å bli filmet i TV 2s resepsjon mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 19.30-tiden var mulla Krekar i TV 2s studio på Karl Johan i Oslo for å kommentere dommen mot ham i et intervju med den arabiske tvkanalen Al Jazeera.

Ble spurt om kommentar til dommen

Da han etter intervjuet er på vei ut fra TV 2s lokaler, blir han spurt om han ønsket å gi noen uttalelser til TV 2.

– Mulla Krekar, er det mulig å få et intervju med deg? spør reporteren idet mullaen befinner seg i resepsjonen.

Krekar rister på hodet, og sier at han ikke ønsker å gi et intervju.

Se video av hele opptrinnet i videovinduet øverst!

Deretter går Krekar rett mot TV 2s fotograf, og tar hardt tak i kameraet med venstre hånd, mens TV 2s reporter ber ham om å holde opp.

Slår mot kameraet

Like før han går mot utgangsdøren mot Karl Johans gate, snur han seg brått, etter at TV 2s reporter spør ham om hva han synes om dommen han fikk.

LES OGSÅ: Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler

Krekar tar med venstre hånd først tak i mikrofonen til reporteren og slår sekunder etter med høyre hånd til kameraet, som får tydelige skader etter slaget.

På videoopptaket høres det et kraftig smell fra slaget.

De to arabiske journalistene som er med ham i anledning Al Jazeera-intervjuet må deretter holde mullaen igjen.

Idet det ser ut som om han skal til å forlate TV 2s lokaler, snur han igjen, og tar tak i et stativ som ligger på en rød transportkasse.

Han blir igjen stoppet av de to journalistene, og en av dem ber TV 2s fotograf om å gi fra seg opptaket av Krekar som slår.

Denne anmodningen blir imidlertid avvist på stedet.

– Aldri riktig å slå

Det er aldri riktig å slå. Krekar må forholde seg til norsk rett på lik linje med alle andre, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til TV 2 mandag kveld.

Meling sier at det ikke var feil av TV 2 å spørre om kommentar.

– Spørsmålet er om man skal respektere om noen sier klart ifra om at det ønsker man ikke å gi og man allerede tidligere på dagen har gitt beskjed. Men uansett, det som skjedde fra Krekars side burde ikke skjedd, sier Meling.

Les også: Krekars forsvarer: – Det er aldri riktig å slå

– Helt uakseptabelt

Fungerende nyhetsredaktør i TV 2, Niklas Lysvåg, var ikke selv til stede da hendelsen fant sted. Han er imidlertid krystallklar på at Krekars voldelige atferd er fullstendig uakseptabel.

– Slik jeg har fått det forklart fra journalisten og fotografen, så bedriver vi helt normal nyhetsjournalistikk, sier Lysvåg.

– Vi befinner oss i våre egne lokaler, og vi stiller et helt legitimt spørsmål om hans reaksjon på dagens dom. Da blir han tydelig utrolig forbannet - og går til angrep på vår journalist og fotograf. Det er helt uakseptabelt.

Lysvåg sier videre at TV 2 har nulltoleranse for slik voldelig atferd overfor de ansatte, og at TV 2 vil nå politianmelde Krekar for angrepet.

LES OGSÅ: Siv Jensen: – Nå kan Krekar en gang for alle settes bak lås og slå

– TV 2 burde vist mer respekt

Al Jazeera-reporter Samir Shatara var en av dem som fulgte mulla Krekar til TV 2-huset for å gjøre et direkte-intervju med den arabiske TV-kanalen. Shatara sier Al Jazeera og TV 2 ikke hadde noen avtale om at TV 2 ikke skulle filme dem.

– Det er mellom Krekar og TV 2. Det har ikke noe med Al Jazeera å gjøre, sier han.

Men han mener TV 2 ikke burde filmet Krekar, som flere ganger ba fotografen om å avslutte opptakene.

– Krekar var der som vår gjest. TV 2 burde vist oss respekt ved å ikke filme mens vi var der inne, sier Al Jazeera-reporteren til tv2.no.

Krekar var i studio hos TV 2 for å bli intervjuet av den arabiske kanalen om dommen som ble kunngjort i Oslo tingrett mandag.