Etter lang tid på tur sammen er endelig deltagerene i «Til toppen av Norge» klare for å bestige det virkelige høydepunktet, Galdhøpiggen.

Galdhøpiggen (2469 moh.) er Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell. Fjellet ligger i Jotunheimen i Lom kommune i Oppland fylke. Galdhøpiggen ble besteget første gang i 1850 av gårdbruker Steinar Sulheim, kirkesanger Ingebrigt N. Flotten og lærer Lars Arnesen, alle fra Lom.

Fra toppen av Norge vil du på godværsdager få et skue som de fleste minnes resten av livet. Hele Jotunheimen ligger foran deg i all sin prakt med topper og nuter, høer og breer så langt øyet ser i alle retninger.

Glittertind mot øst, Hurrungane og Fanaråken i vest, Rondane og Dovrefjell i nord og Knutsholstind, og Falketind i sør, og mange, mange flere.

Har du lyst til å gå turen selv? Her finner du den anbefalte turen fra Juvasshytta til Galdhøpiggen

Dette er en tur de aller fleste i normalt god form klarer å gjennomføre. Barn helt ned i syvårsalderen kan være med å gå i tau.

Du må regne mellom seks og syv timer på turen opp og ned.

Turen kan deles i tre deler. Første del inn til Styggebreen, deretter krysses breen i tau med erfarne førere, og etter breen skal du opp «piggeura» – den bratteste og tyngste delen for de fleste. Her er det faktisk flere som mener tynn luft spiller inn.

Vel oppe er det en liten hvilebu hvor det er mulig å innta niste. Det er også salg av varm og kald drikke, suvenirer og litt mat.

Det er nødvendig å være rustet for all type vær på denne turen. Det skifter fort.

Det går i høysesongen tre turer daglig opp til toppen av Galdhøpiggen fra Juvasshytta. Du trenger brefører for å ta deg over breen. I resepsjonen kan du melde deg på til guidet tur til Norges tak: Galdhøpiggen.

Hvis du har lyst til å gjøre dette til en lengre tur, kan du gå videre fra Galdøpiggen til Glitterheim.

Turen, kart og GPS-spor kan du finne her

Se «Til toppen av Norge» onsdag klokken 20.00 på TV 2!