ENIGE: President Barack Obama og  Recep Tayyip Erdogan ble søndag enige om hjelp til de syriske opprørerne.  (Foto: LARRY DOWNING/Reuters)
ENIGE: President Barack Obama og Recep Tayyip Erdogan ble søndag enige om hjelp til de syriske opprørerne. (Foto: LARRY DOWNING/Reuters)

Skal hjelpe syriske opprørere

USAs president og Tyrkias statsminister ble søndag enige om å sende «ikke-dødelig» hjelp til syriske opprørere, blant annet kommunikasjonsutstyr.

President Barack Obama og statsminister Recep Tayyip Erdogan ble enige om at møtet blant «Syrias venner» 1. april burde ha som mål å sørge for slike forsyninger, i tillegg til medisinsk hjelp, opplyser USAs nasjonale visesikkerhetsrådgiver Ben Rhodes.

Obama har gjentatte ganger sagt at USA undersøker mulighetene for å bistå syriske opprørere uten å forsyne dem med våpen. Opprørerne kjemper mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Les også: Hun tryglet verden om hjelp – skutt og drept av syrisk snikskytter

Til Tyrkias statsminister, som er en sterk kritiker av Assad, sa Obama at de to landene er enige om at «det bør skje en prosess som fører til overgangen til et legitimt styre» i Syria.

Erdogan fremhevet at 17.000 syriske flyktninger hittil har funnet veien over grensen til Tyrkia, og påpekte at «vi ikke kan være tilskuere» til den humanitære krisen som er utløst av opprøret.

Obama og Erdogan møttes i Seoul søndag, i forkant av en internasjonal atomsikkerhetskonferanse som starter mandag. (©NTB)