INGEN SCORINGSTRUSSEL: Tony Hibbert, Jamie Carragher og Anton Ferdinand. Ikke akkurat en trio som hamrer inn mål. (Foto: Montasje   Scanpix)
INGEN SCORINGSTRUSSEL: Tony Hibbert, Jamie Carragher og Anton Ferdinand. Ikke akkurat en trio som hamrer inn mål. (Foto: Montasje Scanpix)

Dette er Premier League-spillerne som «aldri» scorer

Keeperne skjelver nok ikke akkurat i shortsen når denne gjengen legger an til skudd.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Robin van Persie, Wayne Rooney og Sergio Agüero. Tre spillere som har bøttet inn med mål i Premier League denne sesongen.

Det kan se enkelt ut når Van Persie chipper ballen over keeper, eller når Rooney stanger et innlegg i mål. Men det er ikke alle Premier League-spillere som får oppleve følelsen av å feire en scoring foran elleville fans.

Frasen «vaksinert mot å score mål» er kanskje blitt litt utvannet. Men når det kommer til et knippe Premier League-profiler så begynner man å lure.

TV2.no har nemlig tatt en titt på hvilke aktive utespillere i ligaen som har den lengste måltørken. Og det er vel bare én ting å si: Stakkars Tony Hibbert.

Hibbert - kongen av de målløse
Forsvarsspilleren har vært en del av Everton-laget siden 2000/01-sesongen, men har fortsatt ikke scoret et eneste mål. Verken i liga, FA-cup, ligacup eller europacup.

Med sine 246 Premier League-kamper uten scoring, troner Hibbert overlegent på topp av listen. En tvilsom ære, men like fullt en han har gjort seg fortjent til.

Det skiller 72 kamper fra Hibbert og ned til nestemann på listen. Der finner vi Liverpools populære forsvarsspiller Jamie Carragher.

– Overrasket over Carragher og Ferdinand
34-åringen har ikke scoret i Premier League siden 4-0-seieren mot Fulham i 2006. Det gir en rekke på 174 kamper, men det er noe annet som er enda mer spesielt med statistikken til Carragher. I den perioden har han nemlig scoret selvmål hele tre ganger.

Carragher har faktisk scoret mer enn dobbelt så mange selvmål (7) i Premier League som antall ganger han har satt ballen i rett nett (3).

– Tony Hibbert er jo en ganske dårlig back, så det er ikke så overraskende at han ikke har scoret. Det mest overraskende med listen er spillere som Jamie Carragher og Anton Ferdinand, som er med opp på så godt som alle dødballer, mener FC Football-programleder Aleksander Schau.

Les også: Disse spissprofilene ble mindre målfarlige etter Liverpool-exit

Nevnte Anton Ferdinand ligger foreløpig på en 6. plass på listen. 123 Premier League-kamper har han spilt siden han scoret for West Ham i januar 2008.

Manchester United-stopper Jonny Evans hadde en imponerende rekke på 113 kamper uten scoring før det endelig gikk rett vei mot Wolverhampton forrige helg. Kan noen på topp 10-listen gjøre som Evans og bryte forbannelsen denne helgen?

10 lengste aktive scoringstørker i Premier League:

Spiller

Klubb

Antall kamper

Tony Hibbert

Everton

246

Jamie Carragher

Liverpool

174

John Obi Mikel

Chelsea

156

Wayne Bridge

Sunderland

146

Paulo Ferreira

Chelsea

136

Anton Ferdinand

QPR

123

José Enrique

Liverpool

115

Danny Gabbidon

QPR

113

Gaël Clichy

Manchester City

98

Nicky Shorey

West Brom

95

Kilde: Infostrada Sports