Bergenser Erik Mjelde lærer Branns nykommere Fredrik Nordkvelle, Tomasz Sokolowski, Erdin Demir og Amin Askar om hvor viktig det er å slå Rosenborg. (Foto: TV 2)
Bergenser Erik Mjelde lærer Branns nykommere Fredrik Nordkvelle, Tomasz Sokolowski, Erdin Demir og Amin Askar om hvor viktig det er å slå Rosenborg. (Foto: TV 2)

Her underviser Erik Mjelde Branns nykommere i Rosenborg-rivalisering

Fem Brann-debutanter fra start i det, som ifølge Mjelde, er årets viktigste kamp.

Brann Stadion (TV 2 Sporten): Brann slo Rosenborg 6-3 på Lerkendal i fjor. I den TV 2-sendte kampen søndag kveld håper Erik Mjelde å gjenskape bedriften, men da må han stole på fem nye lagkamerater i startoppstillingen.

- Bergen liker ikke Rosenborg. Jeg håper dere forstår det, formante Mjelde på fredagens Brann-trening.

Tilhørerne var fire av hans fem nye lagkompiser - som alle ligger an til å spille fra start søndag.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Slapp respons fra gruppen
For Fredrik Nordkvelle (Strømsgodset), Tomasz Sokolowski (Viking), Erdin Demir (Trelleborg FF) og Amin Askar (Fredrikstad) spiller etter alle solemerker fra start i Trondheim, sammen med den ferske kapteinen Markus Jonsson (Panionos), som fredag var til behandling på tampen av treningen og gikk glipp av "undervisningen".

Som eneste bergenser i førsteelleveren er lærerrollen naturlig for Mjelde, der han står med et medbrakt bilde av Steffen Iversen i RBK-drakt.

- Er dere klar over at vi nå skal spille det kanskje viktigste oppgjøret for sesongen for supporterne?

Responsen er ikke overveldende aktiv fra de fire nye, og Mjelde mener et grunnkurs i det å spille i rødt er på sin plass.

- Nei, jeg fikk slapp respons fra gruppen, så det blir spennende å se på søndag - håper de leverer bedre på banen enn i klasserommet, gliser læreren.

Det ønsket vil han få oppfylt, skal man tro Branns svenske venstreback, som kjenner på forventningene både fra lagkameratene og ikke minst Bergens kravstore publikum.

- Det er veldig stort, det kjenner man nå som alt begynner å nærme seg og man merker hvor viktig det er for bergenserne å slå Trondheim, sier Erdin Demir.

Les også: Dette er Tippeliga-spillerne supporterne vil hente til sin klubb

- Jeg tror det blir en bra match mot Rosenborg, hvis vi spiller opp mot vårt beste så kan vi komme derfra med seier.

Han får støtte av Fredrik Nordkvelle, som blir drillet i den hengende spissrollen Diego Guastavino hadde i fjor.

- Vi vet hvor mye Brann-Rosenborg betyr for supporterne, så vi kommer til å gi alt, selvsagt, mener 26-åringen.

- Begynner litt på nytt
Rune Skarsfjord ser muligheter og ikke begrensninger med det som etter alt og dømme blir fem debutanter fra start. Det betyr at kun fire spillere er igjen fra 6-3-seieren i fjor høst.

- Det betyr at vi begynner litt på nytt i forhold til det vi bygde i fjor. Med Carl-Erik Torp og Diego Guastavino ut av troppen så er det naturlig, sier treneren.

- Mener du med det at du forventer at det vil ta tid å sette laget de første rundene?

- Vi har allerede sett i treningskampene at vi har variert en del, og det kommer nok til å skje fremover også, mener han.

- Men med så mange debutanter så er det dekket bord for dem til å komme inn og påvirke måten vi spiller på, og det har vi forventninger til, sier Skarsfjord.