Roberto Di Matteo (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Roberto Di Matteo (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

- Det har ingen betydning hva Di Matteo gjør i Chelsea

Tidligere Chelsea-spiller ser på Roberto Di Matteos rolle på Stamford Bridge som ganske betydningsløs.

London (TV 2 Sporten): Roberto Di Matteo fikk umiddelbart gode resultater da han overtok etter Andre Villas-Boas, men forestillingen mot Manchester City var tam og tannløs. Nå har Chelsea kniven på Mesterliga-strupen før møtet med Tottenham. Skulle Harry Redknapps mannskap seire i Vest-London, vil blåtrøyene ligge hele åtte poeng bak rivalen fra nord i hovedstaden.

- Jeg synes ikke Chelsea dro til Etihad med store ambisjoner om å få et godt resultat. Det var uunngåelig at lagets gode seiersrekke skulle bli stoppet. De har slått et par Championship-klubber, og mot City skapte de lite og var nest best i alt, sier Craig Burley, som spilte for Chelsea mellom 1989 og 1997, til tv2.no.

- Jeg synes ikke Chelsea har gjort særlig til endringer. De har vært hakket bedre defensivt, men det handler bare om at enkelte har hevet seg noen hakk for Roberto Di Matteo. Men uansett om Di Matteo vinner resten av kampene denne sesongen, er jeg sikker på at han ikke kommer til å få jobben permanent, sier Craig Burley, som spilte for Chelsea mellom 1989 og 1997, til tv2.no.

Uansett om Di Matteo vinner resten av kampene denne sesongen, er jeg sikker på at han ikke kommer til å få jobben permanent.

- De har en strålende statistikk mot Spurs, som virkelig føler presset nå. Jeg mener Tottenham er et bedre lag enn Chelsea, det er det ingen tvil om for meg. Jeg tror de kommer for å angripe. Det blir en stor test for Di Matteo og spillerne hans. De har noen viktige kamper foran seg.

Se Chelsea-Tottenham på TV 2 PL 1 og TV 2 Sumo kl. 13.45

- Får ikke jobben
Burley og Di Matteo var i en periode lagkamerater på Stamford Bridge, men det hindrer ikke skotten fra å være skeptisk til Chelseas midlertidige sjef.

- Jeg synes det meste er likt fra tiden med Villas-Boas. Det er også noe helt annet å være manager for West Bromwich. Det er ikke bare gode spillere du skal håndtere, men også det enorme presset fra omverdenen.

Da han tok Torres av banen mot City, var det tydelig at spissen ikke var spesielt fornøyd. Daniel Sturridge fikk ikke spille sist, men der har publikum vendt ham ryggen fordi han har vært litt egoistisk på banen. Det blir spennende å se hvilket lag han sender ut nå. Tapet for City var hans første slag i trynet, sier Burley.

Spillerne avgjør
40-åringen, som nå jobber som fotballekspert i England, mener italienerens rolle i innspurten er ganske betydningsløs. Han hevder at Chelseas mektige profiler i garderoben avgjør om det blir spill i Mesterligaen også neste sesong.

- Jeg tror det egentlig ikke har noen betydning hva Roberto Di Matteo gjør. Det handler om hva de erfarne spillerne presterer. Til syvende og sist gir ham dem muligheten til å spille, og de må vise kamplyst og god nok form. Mot City var Lampard helt ute av kampen. Nå har Di Matteo fått føle litt på hvilke konflikter som kan oppstå i klubben.

Jeg tror det mye handler om hva slags humør Drogba og Lampard er i.

Mata har vært litt rolig en stund, og det er viktig at Terry holder seg skadefri.

Må til Mesterligaen
Craig Burley tror Roman Abramovitsj har planer om å bruke store pengebeløp i sommer, men først og fremst må russeren finne en ny leder for spillergruppen. For at den styrtrike eieren skal få tak i den kandidaten han ønsker seg, er det avgjørende at klubben spiller i Mesterligaen til høsten.

- Jeg forventer at Chelsea ansetter en høyprofilert manager, og han vil ha lyst til å få inn storspillere. Det vil bli dyrt i både lønn og overgangssummer, som Chelsea selvsagt har mulighet til. Men du må også gi dem en plattform å spille på som er attraktiv, og da er du helt avhengig av å spille i Mesterligaen. Folk vil ikke komme fra Barcelona, Real Madrid og Italia for å spille i Europaligaen i England, mener Burley.