Frank Lampard og Luka Modric (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Frank Lampard og Luka Modric (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Før Premier League-runden: Stamford Bridge er Tottenhams mareritt

Les deg opp på alle kampene her.

London (TV 2 Sporten): Med bare ni serierunder tåler ikke topplagene feilskjær, mens klubbene i bunnen er desperate etter å sikre seg tre poeng i håp om fornyet kontrakt i Premier League.

Chelsea-Tottenham (13.45):
Resultatene kom på løpende i bånd i starten på Roberto Di Matteos managerkarriere i Chelsea, men seiersrekken stoppet på Etihad Stadium på onsdag. Der framstod blåtrøyene både tannløse og tamme, og for første gang under italieneren må de slå tilbake etter et nederlag. Mot Tottenham har de historisk et veldig godt overtak på eget gress.

Spurs har nemlig ikke vunnet på Stamford Bridge i ligasammenheng siden februar 1990. Det er så mye som 21 kamper siden. Samtidig har Chelsea slitt voldsomt mot London-motstand denne sesongen. Laget har fortsatt ikke klart å ta tre poeng mot klubber fra samme by.

Tottenham er inne i en grusom periode. De fleste trodde at Harry Redknapps mannskap nærmest hadde sikret tredjeplassen, men fire strake kamper uten seier har gjort at Arsenal nå ligger foran på tabellen.

Med tap på Stamford Bridge, vil Chelsea puste dem i nakken for alvor.

Arsenal-Aston Villa (16.00):
Arsenal overtok tredjeplassen i Premier League etter onsdagens seier over Everton på Goodison Park. Det stormet rundt Arsene Wenger lenge, men nå er det vind i seilene igjen på Emirates. Snuoperasjonen kan ikke omtales som noe annet enn imponerende. The Gunners har vunnet seks av de sju siste kampene, og de er i best form av samtlige i ligaen. I løpet av de tre siste oppgjørene på hjemmebane har Robin van Persie og lagkameratene scoret imponerende 14 mål.

Aston Villa har fått hvile lenge etter at midtukekampen mot Bolton ble utsatt. For første gang under Alex McLeish er klubben ute etter å vinne to på rad i ligaen.

Les også: Vermaelen stanget Arsenal opp på tredjeplass

Bolton-Blackburn (16.00):
Det har vært en meget spesiell og følelsesladet uke for Bolton. Etter at Fabrice Muamba kollapset på White Hart Lane, har det handlet om alt annet enn fotball. Det ble lenge vurdert om de skulle utsette nok en kamp, men etter ønske fra Muambas familie får Blackburn gjeste Reebok Stadium på lørdag. Queens Park Rangers' trepoenger over Liverpool har sørget for at Bolton er helt avhengige av å vinne. Nå ligger Owen Coyles mannskap under streken.

Steve Kean har blitt latterliggjort siden han overtok for Sam Allardyce, men nå har Blackburn tatt godt steg bort fra nedrykksstreken. Skulle de imidlertid tape i lokaloppgjøret, vil situasjonen være alvorlig igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Spillere og maskoter før Tottenham-Stoke gikk med t-skjorter som støttet Fabrice Muamba, spilleren som kollapset på White Hart Lane med hjertestans lørdag. (Foto: Alastair Grant/Ap)
Spillere og maskoter før Tottenham-Stoke gikk med t-skjorter som støttet Fabrice Muamba, spilleren som kollapset på White Hart Lane med hjertestans lørdag. (Foto: Alastair Grant/Ap)

Liverpool-Wigan (16.00):
For Liverpool er Premier League-sesongen på mange måter over. En Mesterliga-plassering er langt utenfor rekkevidde, og spill i Europaligaen har de allerede sikret gjennom triumfen i Ligacupen.

Samtidig bør spillerne ha et ønske om å reise seg etter totalkollapsen og fadesen mot Queens Park Rangers på onsdag. 42 poeng på 29 kamper er identisk med hva scouserne sto bokført med på samme tid i fjor.

Les også: Liverpool rotet seg bort mot QPR

For Wigan er hver eneste serierunde en slags finale, men selv om de presterte godt mot West Bromwich sist, ble det bare ett poeng. Roberto Martinez sine gutter er nødt til å vinne fotballkamper, men Anfield er et sted de vanligvis havner i trøbbel. Klubben står med 12 kamper uten seier på Merseyside.

Norwich-Wolverhampton (16.00):
Norwich spiller etter alle solemerker i Premier League også neste sesong, men de er inne i en dårlig trend. Paul Lamberts disipler står med fire strake uten seier, og de slipper inn mål hver eneste gang.

For Wolves ser det mildt sagt mørk ut, og de virker fortapte i bunnen av tabellen. Selv om veien opp er kort, er det ingenting som tyder på at ulvene er i stand til å få i gang maskineriet før det er for sent.

Allerede har Wolverhampton-supporterne vist misnøye med manager Terry Connor. Laget har ikke vunnet siden tidlig i februar.

Sunderland-Queens Park Rangers (16.00):
Martin O'Neill fikk Sunderland ut av sumpa da han kom til Stadium of Light, men den siste tiden har det vært flere tunge dager i nordøst.

Tapet for Blackburn på tirsdag var en strek i regningen, og de har bare tatt fire av 15 mulige poeng den siste tiden.

Queens Park Rangers viste styrke og kvalitet med det imponerende comebacket mot Liverpool. I en sesongavslutningen der kampprogrammet er knalltøft, var seieren akkurat den oppturen Mark Hughes' menn hadde et sterkt behov for. Samtidig har ikke QPR vunnet to kamper på rad i Premier League siden 1995.

Swansea-Everton (16.00):
Swansea fulgte opp triumfen over Manchester City med å knuse Fulham på Craven Cottage. Etter 29 serierunder ligger waliserne på en smått utrolig åttendeplass – bare tre poeng bak Liverpool. Derfor er det ikke merkelig at Brendan Rodgers er storfavoritt til å bli kåret til årets manager i ligaen. Swansea har vunnet tre på rad og har fortsatt ikke sluppet inn mål i mars.

Everton hadde funnet formen, men har kommet ned på jorden igjen etter tap for både Liverpool og Arsenal. Da er ikke hjemmesterke Swansea en drømmemotstander. Scouserne har bare vunnet én av de åtte siste på fremmed gress.

Stoke-Manchester City (18.30):
Stoke ligger an til å ta historisk mange poeng i Premier League, og nok et topplag fikk i midtuken merke hva pottemakerne er laget av.

Spurs klarte aldri å beseire Tony Pulis' hardtkjempende mannskap, og Manchester City kan ikke regne med å få noe gratis når de kommer på besøk. Verken Chelsea, Tottenham, Liverpool eller Manchester United har klart å slå Stoke på Britannia Stadium denne sesongen.

Les også: Disse spissprofilene ble mindre målfarlige etter Liverpool-exit

Manchester City viste at de takler press da Chelsea ble beseiret. Med seier over Stoke tar de tabelltoppen, men på bortebane har det ikke gått på skinner for de lyseblå den siste tiden. Roberto Mancini og hans menn har tapt tre av de fem siste bortekampene. Carlos Tevez kan bli en joker for City i innspurten, og han har tidligere scoret fire mål på fem besøk til Britannia.

Roberto Mancini gir sine instruksjoner til Carlos Tévez, som var tilbake for City mot Chelsea etter et halvt år med krangling. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Roberto Mancini gir sine instruksjoner til Carlos Tévez, som var tilbake for City mot Chelsea etter et halvt år med krangling. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

West Bromwich-Newcastle (søndag 17.00):
Det ligger an til å bli målfest i den eneste søndagskampen i Premier League denne helgen. I løpet av de fem siste møtene mellom lagene, har det i snitt blitt scoret fem ganger. West Bromwich står med to strake trepoengere på The Hawthorns. Da var det Sunderland og Chelsea som måtte reise hjem i skuffelse.

Newcastle har tapt de to seneste bortekampene og sluppet inn hele sju mål.

Manchester United-Fulham (21.00):
Manchester United kan ligge på andreplass når de møter Fulham, men vil i så fall ta tilbake tabelltoppen med tre poeng mot londonerne.

Rødtrøyene feide Wolverhampton av banen forrige helg, og Alex Fergusons mannskap har virkelig fått igang seiersmaskineriet til innspurten. United har vunnet de sju siste hjemmekampene mot Fulham.

De har heller aldri tapt et PL-oppgjør på eget gress på en mandag.

Martin Jols menn gikk på en stjernesmell mot Swansea på Craven Cottage, og det blir neppe enkelt i Manchester – en by de står bokført med fem strake uten seier i.