Denne X3-en er ikke som andre X3-er - den er mye råere. Faktisk har tuningfirmaet Hartge tryllet fram 362 hk. Hytteekspressen er klar!
Denne X3-en er ikke som andre X3-er - den er mye råere. Faktisk har tuningfirmaet Hartge tryllet fram 362 hk. Hytteekspressen er klar!

BMW X3 Hartge: Denne hytteraceren sender deg først til fjells

Dette er egentlig mer racerbil enn SUV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BMW X3 er kanskje ikke ment å skulle være noen racerbil – men nå kan du få den som det også. Takkekortet for det, kan sendes med adresse Hartge i Tyskland.

Tuningfirmaet synes kanskje at det er greit med en påskegave til alle som skal på hyttetur de neste ukene. Det kan virke som om folkene i Hartge mener at vi burde komme oss fram til målet mer effektivt.

I alle fall har de funnet ut at X3 35d – som jo har 313 hk i utgangspunktet ikke er nok. 0–100 km/t på 6,4 sekunder, nei vet du hva, det blir for lenge altså, tenker de. Sånt liker vi ...

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Advarsel: Ikke prøv dette med SUV-en din!

Viktig tideler

Så da er det jo bare å finne ut hvordan en kan få litt liv i den daffe motoriseringen BMW mente var passende. Og med noen grep klarer de brasene med imponerende effekt. Med deres hjelp blir plutselig 313 til 362 hk.

Og den typen trimming, gir selvsagt utslag i ytelsene også. For eksempel ble den litt aaaaalt for trege 0–100 km/t-tiden redusert til langt hyggeligere 5,8 sekunder.

Det er en betydelig bedring – kanskje er det akkurat de tidels sekundene som gjør forskjellen når du skal rekke å få pakket ut og finne deg til rette i godstolen i hytta før Skavland braker løs. Hvis du har TV da. De fleste X3-eiere med hytte har sannsynligvis flere ...

LES OGSÅ: Hamann Range Rover Evoque: SUV-er blir ikke mye tøffere

Nesten, men bare nesten

0–200 km/t går også unna. 22,75 sekunder er tiden den øvelsen er målt til.

Farten fortsetter å øke en stund etterpå – helt til du må kapitulere, fattige 2 km/t unna 250-grensa.

Det er nesten så en tenker at Hartge burde gå tilbake til tegnebrettet å trylle fram noen hestekrefter til, slik at toppfarten ble 250 "runde" km/t. Men ryktene skal ha det til at akkurat disse siste kilometerne i timen er svært så kostbare med tanke på hestekrefter.

Uansett, det vil neppe plage norske hytteeiere på påskeferie at det finnes biler på autobahn som kan gå 2 km/t fortere enn bilen deres.

Vi har forresten testet X3 med 3-liters motor – se hva vi syntes ...

Det beste til slutt?

Det er altså mye å glede seg over når det kommer til ytelser og effekt. Vanligvis har imidlertid den typen moro en mindre hyggelig innvirkning på forbruk.

I dette tilfellet er det imidlertid omvendt, om vi skal ta Hartge sine egne tall for god fisk. De er ikke mer konkrete enn at de lover 0,5 liter på mila LAVERE forbruk enn originalen. Imponerende!

Når det gjelder styling er det ikke noen voldsomme grep. Men du får sportfjæring om du ønsker, og et utvalg med 19"-21" felger – inkludert de som vises på bildene.

Her er alle tallene:

1_BMW X3 effekten

LES OGSÅ: SUV: Hvordan kan den ene koste 300.000 mer enn den andre