Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Hunger Games er hypet opp til å bli det største tenåringsfenomenet siden Twilight og Harry Potter.

Allerede før filmen er å se på kinolerrettet, er det minst èn oppfølger på vei.

Spås lysende fremtid

Skuespillerne i Twilight og Harry Potter har blitt store tenåringsidoler, og superstjerner i Hollywood etter filmsuksessen. Rolleprestasjonen av Jennifer Lawrence i Hunger Games spås en like lysende fremtid.

POPULÆR FILM: Hunger Games.
Lawrence slo igjennom som skuespiller med filmen «Winter Bone», hvor vi også så henne i en tøff rollekarakter, som flår ekord og slåss. Denne bakgrunnen tar hun videre i hennes nyeste film. Filmen er basert på bestselgerboken til Suzanne Collins som så langt er solgt i 26 millioner eksemplarer.

Les også: Kristen Stewart toppløs og sexy i ny film

Historien tar for seg et futuristisk Amerika hvor det skal arrangereres en TV-overført gladiatorkonkurranse, hvor 24 tilfeldige ungdommer plukkes ut til å delta i en dødelig kamp om overlevelse i villmarken. Kun én vinner skal stå igjen til slutt i det som fremstår som et realityshow.

– Får hjertet til å pumpe

«God kveld Norges» anmelder er begeistret over Lawrences opptreden, og ruller terningen til hakket over det middelmådige.

«En god Jennifer Lawrence utgjør drivkraften i denne smarte og intense thrilleren. The Hunger Games tyr til noen klisjeer og varer i overkant lenge, men samtidig har den en herlig og karikert samfunnskritiktisk snert.»

«Et friskt pust som får hjertet til å pumpe.», lyder dommen til anmelder Petter Onstad Løkke .

Terningkast: 4