Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny har diskutert litt med en kompis hvor mye drivstoff det er igjen på tanken når den gule lampa kommer på. Mener at jeg har lest et sted at det da skal være sju liter igjen, men er det en regel eller er det opp til hvert enkelt bilmerke å bestemme det?

Kompisen min mener at det skal si noe om hvor mange prosent av full tank det er igjen og at det altså vil være mindre drivstoff igjen når lampa kommer på i en bil med lite tankvolum i forhold til en med stor tank. Kanskje vet du svaret? Hilsen Rikard.

Benny svarer:

Hallo Rikard! Her finnes det ikke noe fasitsvar. Det varierer fra bil til bil, men det normale er vel mellom 5 og 10 liter. Det tilsvarer da normalt sett 7–12 mil – så et stykke kommer man.

Det eksakte literantallet finner du i bilens instruksjonsbok.

Husk at bensinmåleren ikke er noe presisjonsinstrument. Selv har jeg en litt iboende angst for lysende bensinlamper etter at jeg for en del år siden hadde en Volvo som var litt ustabil i så måte. Den var slik at når lampa begynte å blinke så stoppet den – garantert – innen fire minutter.

Det ble en del turer langs landeveien med bensinkanna inntil jeg lærte dette ...

Etter det fyller jeg bestandig når nåla har passert kvart tank. Et godt påskudd til å fylle kaffekoppen samtidig også ;-)

Vet at noen kjører i dagevis med lysende lampe, men med min angst for lysende bensinlampe, har jeg vondt for å skjønne poenget med det. Det må da være bedre å fylle opp og være helt sikker på å komme helt fram?

LES OGSÅ: Slik sparer du drivstoff–og penger:

Del med Facebook-vennene dine

Test VW Passat: Billig familiestasjonsvogn

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen–og lykke til!

LES OGSÅ: Er det vanskelig å selge trimmet bil?

Har du innspill eller erfaringer – skriv i kommentarfeltet under: