VAR REDD: Ragnhild Gjerstad fortalte i retten om hvordan både datteren og barnebarnet endret atferd i tiden før åtteåringen døde. (Foto: Steinar Schjetne/Scanpix)
VAR REDD: Ragnhild Gjerstad fortalte i retten om hvordan både datteren og barnebarnet endret atferd i tiden før åtteåringen døde. (Foto: Steinar Schjetne/Scanpix)

Christoffer var livredd for å dra hjem rett før han døde

Mormoren til Christoffer Gjerstad Kihle fortalte at barnebarnet ikke ville bli med moren hjem to dager før han døde. Hun fortalte også at stefaren truet henne.

I Tønsberg tingrett onsdag forklarte Ragnhild Gjerstad hvordan både datteren og barnebarnet endret atferd i ukene og dagene før åtteåringen døde.

– Søndagen før han døde satt jeg, min mann og Christoffer og spiste middag. Christoffer spiste sjokoladepudding med vaniljesaus, noe han elsket. Men da moren dukket opp, stoppet han å spise, fortalte Gjerstad i retten.

Uberørt i retten

– Da moren kom sa Christoffer at han ikke ville bli med henne hjem. Han løp rundt salongbordet og hylte og skrek. Jeg spurte datteren min hva som skjer hjemme siden han ikke ville hjem. Jeg fikk ikke noe svar, sa mormoren.

Les også: Christoffers mormor reagerer sterkt på lydlogg-tabbe

Etter å ha lovet Christoffer at han kunne komme tilbake dagen etter gikk han med moren til slutt.

Den tiltalte moren til Christoffer sitter uberørt og hører på sin mors forklaring. Hun tygger tyggis og viser ingen følelser. I starten av Gjerstads forklaring stirrer tiltalte intenst på sin mor, men etter tilsnakk fra sin forsvarer, tar hun øynene fra sin mor.

Christoffer på sykehus

Åtte år gamle Christoffer havnet på sykehus i januar 2004. Det ene øyet hans var hovent og stefaren og moren hevdet at han kan ha tatt noen piller.

– Han så ikke ut. I tillegg til øyet så hørte Christoffer dårlig. Om jeg bare hadde snakket med noen på sykehuset, sa mormoren ettertenksomt i retten.

Stefaren truet mormoren

Ragnhild Gjerstad fortalte at datteren, den tiltalte moren til Christoffer, er blitt tråkket på av sin mann.

Les også: Christoffers mor for retten etter sju år

– Jeg hørte selv at mannen hennes kalte henne dum og ubrukelig. Dette har ført til at hun er blitt helt ødelagt. Min datter var ikke sånn for ti år siden, sa Christoffers mormor.

Mormoren til Christoffer Gjerstad Kihle ble truet av guttens stefar, sa Ragnhild Gjerstad i sitt vitneutsagn.

– I en telefonsamtale med stefaren sa han plutselig at jeg aldri skulle få se datteren min i livet, fortalte Gjerstad i retten.

Les også: Stefar må sone åtte år for dødsmishandling

Den tiltalte kvinnens forsvarer spurte mormoren om hvorfor hun ikke slo alarm hvis hun mistenkte at Christoffer ble utsatt for vold av stefaren.

– Den feilen må jeg leve med resten av livet, sa mormoren stille i retten.