En alvorlig sikkerhetsfeil tirsdag kveld gjorde at folk som prøvde å logge seg på løsningen, fikk opp selvangivelsen til en 36 år gammel mannmann fra Oslo.

Feilen oppsto etter at det hadde vært problemer med løsningen gjennom hele dagen på grunn av stor pågang.

Opplevde feilen

Øyvind Harkestad var blant dem som fikk opp selvangivelsen til en fremmed person.

– Jeg fikk en rekke feilmeldinger med beskjed om å prøve igjen. Plutselig, når jeg oppdaterte siden, for n-te gang, så virket det som jeg var logget inn. Men det viste seg raskt at dette var siden til en helt annen person, sa Harkestad til tv2.no.

– Bare én rammet

Via Altinn.no kan man levere selvangivelsen og andre offentlige skjemaer via nettet. Tjenesten ble tatt ned etter tirsdagens svikt.

Onsdag morgen melder Brønnøysundregistrene at feilen ikke er funnet i løpet av natten. Det er imidlertid ingen ting som tyder på at flere er rammet av sikkerhetsglippen.

«Altinn åpner ikke før årsaken er funnet og løsningen fungerer som normalt. Nedetiden har konsekvenser for de som frem til nå ikke har fått sjekket selvangivelsen sin, men størst konsekvens har nedetiden for de profesjonelle brukerne som i dag ikke får løst sine oppgaver i Altinn,» heter det i pressemeldingen.

Tør du bli ansvarlig for Norges mest utskjelte nettsted?

Ser alvorlig på saken

En rekke feilkilder er utelukket, men Brønnøysundregistrene jobber nå sammen med leverandørene for å finne mer ut av årsaken og rette feil.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, sier fungerende direktør Håkon Olderbakk. Løsningen vil ikke åpnes før vi har full kontroll på situasjonen, sier Olderbakk.

Også Skatteetaten legger seg langflate etter megabrøleren.

– Vi ser meget alvorlig på dette. Det er en ubehagelig situasjon for familien som er rammet. Men foreløpig kan vi ikke si verken hva feilen er, eller hvorfor den oppstod, sier avdelingsdirektør Jan Christian Sandberg i et intervju på TV 2 Nyhetskanalen.