Den kom for første gang i 1963 og snart er en helt ny generasjon på plass. Her er de første bildene!  (Foto: Scoopy)
Den kom for første gang i 1963 og snart er en helt ny generasjon på plass. Her er de første bildene! (Foto: Scoopy)

Maserati Quattroporte: Luksusbilen naboen ikke har maken til

Nå er det snart klart for ny utgave. Se spionbildene:

Synes du tysk premium blir for vanlig? Da er dette kanskje en bil å vente på. Disse spionbildene viser den helt nye utgaven av en modell som har rike tradisjoner: Nemlig Maserati Quattroporte.

Den gjennomgår nå tøffe vintertester. Planen skal være at den lanseres i andre halvdel av 2013, som 2014-årsmodell.

Quattroporte betyr fritt oversatt fra italiensk ”fire dører”. Dette er både en billegende - og en veldig viktig modell for det Italienske merket.

Del med Facebook-vennene dineEksklusiv

Den første Quattroporte så dagens lys allerede i 1963 og har siden den gang vært kjent som en super-sedan i sjiktet over både Audi A8, Mercedes S-klasse og BMW 7-serie. Dette er en eksklusiv bil for de som ønsker seg noe som virkelig skiller seg fra mengden.

Dagens Quattroporte er den femte i rekken og den ble lansert i 2004. Bilen finnes i flere utgaver, der Executive GT er den heftigste. Bilen er spekket med luksusutstyr og under panseret finner vi en V8-motor på 439 hestekrefter.

Dette er første generasjon Maserati Quattroporte som kom i 1963. En superbil med fire dører og V8-motor.
Dette er første generasjon Maserati Quattroporte som kom i 1963. En superbil med fire dører og V8-motor.

Dette bilmerket ble reddet fra konkurs – i siste liten:

Helt ny plattform

Den helt nye bilen som disse bildene viser, bygger på en ny bakhjulsdrift-plattform med utstrakt bruk av blant annet aluminium. Den skal etter det vi forstår også være tilpasset en eventuell hybrid-drivlinje.

Det som også er spennende er at det vurderes om firehjulstrekksystemet fra Ferrari FF også kan bli brukt. Det blir i så fall første gang Quattroporte blir å få med firehjulstrekk.

Les vår test av Ferrari FF her:

Viderefører tradisjonene

Ferrari leverer V8-motoren, kanskje får nye Quattroporte firehjulstrekk fra Ferrari FF også.
Ferrari leverer V8-motoren, kanskje får nye Quattroporte firehjulstrekk fra Ferrari FF også.

Quattroporte har lange V8-tradisjoner og alt tyder på at dette fortsetter – med Ferrari som leverandør. Det burde sikre både god lyd og anstendig framdrift. Alt ligger dermed til rette for at super-sedanen følger de etter hvert lange og stolte tradisjonene.

Maserati har i alle år vært et svært marginalt merke i Norge. Men entusiastfaktoren er høy og dette er eiere som vet å ta vare på bilene sine. Det skal være i overkant av 100 registrerte eksemplarer på norske skilter.

Skal spare penger – bestilte 19 pansrede Maserati Quattroporte: