FÅR KRITIKK: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel  og forvaringsanstalt har fått et 27sider langt brev fra Anders Behring Breivik. (Foto: Scanpix)
FÅR KRITIKK: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt har fått et 27sider langt brev fra Anders Behring Breivik. (Foto: Scanpix)

Utenlandsk journalist kan få intervjue den terrortiltalte

Anders Behring Breivik har atter en gang sagt ja til å bli intervjuet. Nå skal journalistens bakgrunn sjekkes.

Det er andre gang Breivik har sagt ja til et slikt intervju. Det forrige intervjuet ble ikke noe av fordi Ila fengsels- og forvaringsanstalt ikke kunne godkjenne journalistens bakgrunn. Breivik har nå plukket ut en ny søker som han er villig til å snakke med, melder NRK.

Ledelsen ved Ila må nå ta stilling til Breiviks nye utkårede journalist.

– Vi har en søknad inne til godkjennelse. Etter det jeg kjenner til, er det snakk om en utenlandsk person som vil inn for å intervjue Breivik, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid.

Les også: Ila stopper Breivik-intervju med TV-reporter

Fengselet har bedt utenlandsk politi om å utføre bakgrunnssjekk på den aktuelle journalisten. Bjarkeid ønsker ikke å si hvem journalisten jobber for eller hvilket land vedkommende kommer fra. Det er uklart hvor lang tid det vil ta før en eventuell sikkerhetsklarering er ferdig.

En av Breiviks forsvarere, Vibeke Hein Bæra, kjenner ikke til hvem Breivik har plukket ut. Hun oppfordrer Breivik til å vente med å la seg intervjue til han har forklart seg i retten.

(©NTB)