Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag er det premiere på TV 2s nye dokumentarserie «Alarm 113», der seerne får se rekonstruksjoner av svært dramatiske hendelser og høre originale nødsamtalene som redningspersonellet hos AMK-sentralen ved sykehuset Østfold har fått inn.

Når sekundene teller

I den nye norske dokumentarserien «Alarm 113» følger vi ofre for ulykker og dramatiske hendelser. Gjennom ni episoder, som skal sendes på TV 2 hver torsdag klokken 20, følger vi ulike personer som har opplevd dramatiske ting i livet, for eksempel ulykker og alvorlige skader.

Når ulykker og dramatiske hendelser inntreffer står det ofte mellom liv og død, og hvert eneste sekund er avgjørende for hva utfallet blir. Det blir både rekonstruksjoner av hendelsesforløpet og møte mellom ofre og redningsmenn i etterkant.

Originale lydfiler

I ettertid snakker den forulykkede ut om hva som faktisk skjedde, redningsmennen forteller sin versjon av hendelsen og vi får møte ansatte ved AMK-sentralen, som tok imot telefonsamtalene.

For første gang i Norge er det også brukt originale lydfiler fra alarmsentralen i en TV-serie for å illustrere hendelsenes dramatikk.

Fikk kraniebrudd

I første episode følger vi Jan Henrik Steen, og han forteller selv sin dramatiske historie.

– Selve dagen ulykken skjedde er helt borte for meg. Jeg husker hverken at jeg stod opp, var på jobb eller noenting, sier Steen i programmet.

I mars 2010 skulle han en tur på taket på huset sitt for å reparere et takvindu som hadde lekkasje. Det var snø på taket, Jan Henrik skled, falt ned fra taket og fikk kraniebrudd. Det var sønnen som fant faren på bakken.

Vi får også høre den dramatiske samtalen til AMK-sentralen og følger det som skjedde fra sykebilen som kom for å hente den forulykkede.

Hjertestopp og stygge fall

Senere i serien «Alarm 113» blir det presentert en rekke dramatiske ulykker og hendelser, blant annet følger vi Johannes på 16 måneder som får feberkrampe, alenemamma Annie som faller ned trappene og bonden Olav som kræsjer med et fly.

I tillegg møter vi Christine på åtte år som faller ned fra et tre og skader seg, Kjell Arne som kutter av seg hånden på jobb, en lokalpolitiker som får hjerneslag under en tale og en sønn som opplever at faren får hjertestopp i hans armer.

Se flere smakebiter på «Alarm 113» her:

Premieren på «Alarm 113» sendes på TV 2 torsdag 22. mars klokken 20.00.