ÅPENT: Et begrenset antall publikummere kan se rettsaaken fra en av sidesalene i tinghuset.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
ÅPENT: Et begrenset antall publikummere kan se rettsaaken fra en av sidesalene i tinghuset. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Avslutter observasjon av Breivik onsdag

De sakkyndige i terrorsaken vil avslutte døgnobservasjonen av Anders Behring Breivik onsdag – én uke før fristen går ut.

Det varsler Oslo tingrett via sin Twitter-konto mandag formiddag.

Har nok materiale

– Vi har besluttet å avslutte nå, fordi vi har fått et veldig fyldig materiale fra teamet som observerer Breivik, og vi tror ikke vi vil få ytterligere ny informasjon ved å fortsette en uke til, sier psykiater Agnar Aspaas til NTB.

Han er sammen med psykiater Terje Tørrisen oppnevnt som nye rettssakkyndige i saken, etter at rapporten fra de to første rettssakkyndige i saken, Synne Sørheim og Torgeir Husby, møtte sterk kritikk.

Les også: Nye sakkyndige konkluderer oftere med «tilregnelig»

– Ikke tilregnelig

Sørheim og Husby konkluderte i sin rapport i november i fjor at Breivik var manisk schizofren og psykotisk da han utførte terrorangrepene på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli i fjor.

De mente han derfor ikke kan straffes, fordi han ikke er tilregnelig. Tørrisen og Aspaas vil komme med sin rapport 10. april.

(NTB)