muamba
muamba

Bolton vurderer å trekke laget etter Muamba-kollaps

Morgendagens ligakamp er allerede utsatt. En kollektiv fotballverden venter på nyheter fra London. – Gud har kontroll, sier kjæresten.

Flere engelske medier, deriblant The Sun, melder at Bolton vurderer å trekke laget sitt fra årets FA-cup etter at Fabrice Muamba kollapset i helgens kamp mot Tottenham.

23-åringen kjemper for livet på London Chest Hospital og tilstanden til den bevisstløse skal fortsatt være uforandret – det vil si svært kritisk. Ifølge britiske medier skal det ha gått to timer før legene fikk hjertet til å slå av seg selv igjen, noe som gjør Muambas videre liv og skjebne vanskelig å spå. Det skal også ha gått sju lange minutter uten et eneste hjerteslag.

Bolton-manager Owen Coyle besøkte Muamba på sykehuset mandag, og etter å ha vært inne hos spilleren kom han ut og fortalte journalistene om den «modige kampen» 23-åringen kjemper.

For tidlig retur
Stillingen i selve kampen var 1–1 da Muamba segnet rett før pause på White Hart Lane. Etter en kort prat med trenerne, valgte dommer Howard Webb å sende lagene i garderoben. Utfallet av Muambas tragiske kollaps gjorde at de kom aldri ut igjen.

Les også: Måtte flykte fra borgerkrigen: Nå kjemper Muamba for livet igjen

Ifølge avisen har flere spillere uttrykt ønsker om å få slippe å returnere til Nord-London så tett opptil den skjellsettende opplevelsen. I ytterste konsekvens betyr det at klubben hopper av videre spill i turneringen og gir sin plass til Tottenham.

Se Fabrice Muamba bli intervjuet om familien i 2011:

601994

Normalt sett vil en omkamp berammes til neste tirsdag eller onsdag i neste uke, men for Bolton handler naturligvis alt nå om Muambas fremtid. Få eller ingen klarer å fokusere på det sportslige, noe det engelske fotballforbundet og neste motstander i serien begge har akseptert.

Boltons kamp mot i morgen er allerede utsatt. BBC-eksperten Alan Hansen tror heller ikke at helgens viktige kamp mot Blackburn vil gå som planlagt.

– Be for Fabrice
I en pressemelding publisert på Boltons hjemmesider, takker styreformann Phil Gartside for den massive støtten klubben har mottatt verden over.

«Jeg vet at Fabrices familie er overveldet over den store mengden gode ord, fra folk som har besøkt sykehuset, til de som har lagt ned kort, beskjeder og skrevet eposer», skriver Gartside.

«Jeg ber alle om å fortsatt ha Fabrice i sine bønner og tanker i en kritisk tid», skriver styreformannen videre.

– Gud holder deg i sine hender
Samtidig som 23-åringen kjemper for livet i London, har hans forlovete Shauna Muamba (27) tvitret om den forferdelige situasjonen hun opplever fra sykehuset. Fabrice Muamba skal ha fridd til kjæresten på Valentine's Day, skriver Daily Mail.

«Gud er i kontroll. Fabrice VIL klare seg fordi Gud er god. Elsker deg så høyt, @fmuamba vær sterk. Vi ber for deg, kjære», skrev Shauna Muamba på mikrobloggtjenesten for under to timer siden.

muamba2
muamba2

Unison hyllest
Alle kamper på britiske arenaer startet søndag med en hyllest av Fabrice Muamba. Supportere fra en rekke fotballklubber har lagt ned blomster utenfor sykehuset og Reebok Stadium.

Under kvartfinalen i FA-cupen mellom Chelsea og Leicester scoret Muambas tidligere lagkamerat, Gary Cahill, kampens første. Under drakten hadde han en blå T-skjorte med påskriften «Pray 4 Muamba».

Det er fortsatt uvisst når legene vil komme med en ny oppdatering på Fabrice Muambas tilstand.

Spurs-spillerne krever tester
Tottenham-spillerne har tydeligvis fått mye å tenke på etter episoden, for nå krever hele troppen å få testet hjertet.

Hjertespesialisten Sanjay Sharma skulle innom for å teste en eller to spillere mandag. Nå har han fått beskjed om at hele troppen ønsker å bli sjekket, forteller Sharma ifølge Sky News.

Se hva Claus Lundekvam og Daniel Nannskog tenker om situasjonen her:

601995