Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)
Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)

Ny norsk svømmer OL-klar

Ingvild Snildal svømte lørdag under A-kravet til OL i London. Dermed er to norske svømmere kvalifisert til lekene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 58,32 på 100 butterfly var Asker-jenten 0,38 sekunder under A-kravet til OL. Det betyr at hun med all sannsynlighet er sikret en plass i den norske OL-troppen.

– Vi er strålende fornøyd med å ha fått en utøver til kvalifisert til OL, sier en glad landslagssjef Petter Løvberg til tv2.no

– Det beste er jo at hun er kvalifisert allerede nå i mars, slik at vi kan få fokusert treningen på OL allerede nå isteden for å jage krav under EM i mai.

Dale Oen-lærdom
– Jeg har kjent meg veldig bra, men at det skulle gå så bra var litt overraskende. Dette er sykt gøy og deilig, sier Ingvild Snildal til tv2.no.

Den norske svømmeren slo i finalen hjemmefavoritten og tidligere verdens- og europamester Inge Dekker. Nettopp den konkurransen bidro til å skjerpe henne ekstra.

– Det ga meg et kick å ligge så langt foran henne etter 50 meter, spesielt når jeg vet at siste 50 er beste del av løpet for min del.

I tillegg har Snildal tatt lærdom av Norges fremste svømmer Alexander Dale Oen.

– Jeg tenkte på det Alex alltid sier: siste 50 skal være syyyk.

Nå ser norgesrekordholderen frem mot OL-forberedelsene. I dem inngår en høydeleir i Arizona, samt EM. Selv om EM i Debrecen ikke vil prioriteres kan ikke en fornøyd Snildal unngå å drømme:

– Jeg har vist at jeg kan svømme fort selv om jeg er tungt trent, så kanskje kan jeg ta en medalje der med fullklaff, sier storsvømmeren.

– Bedre enn noen gang
Tiden er den klart beste Snildal har gjort siden de såkalte superdraktene ble forbudt 1.januar 2010, og er bare 1,4 sekunder over hennes norske rekord fra 2009.

I 2010 mottok butterflysvømmeren prisen for årets gjennombrudd i 2009 på Idrettsgallaen, blant annet etter en bronsemedalje på 50 butterfly under VM i Roma. Siden har hun blant annet fått med seg flere medaljer på kortbane-EM, men har slitt med å få til den viktige 100-meteren på langbane.

Nå ser det ut til å ha løsnet for 23-åringen. Torsdag satte Snildal norsk rekord på 200 butterfly.

– Alle tester på trening viser at hun er bedre enn noen gang, og det ser vi endelig i resultatene, sier Løvberg.

Han kommer likevel med et varsko:

– Det er viktig å beholde Ingvild sulten, at hun ikke blir fornøyd med å være kvalifisert. Det er nå den neste harde jobben begynner, sier landslagssjefen.

Etter mye styr rund skadeproblemene til Alexander Dale Oen gleder Snildals suksess litt ekstra.

– Svømme-Norge trengte denne vitamininnsprøytningen, etter alle problemene til Alexander Dale Oen, sier Petter Løvberg.

Les også: Dale Oen: – Må trene helvetes mye for å komme i form til OL

To seniorrekorder
Landslagssjefen gledet seg også over to norske seniorrekorder under lørdagens finaler på Amsterdam Swim Cup

Lavrans Solli svømte 100 rygg på 56.08, en rekordforbedring på 0.12 sekunder, mens Henriette Brekke forbedret 50 fri med fire hundredeler til 25.73. Begge deler er under B-kravet til OL, men begge to må heve seg litt skal de kvalifisere seg til OL.

Det får de sjanse til under EM i Ungarn i mai.

– Lavrans er inne i en hard treningsperiode, og Henriette er på full fart fremover, sier en fornøyd Petter Løvberg.