Lørdagsmagasinet møter Halvdan Sivertsen på hans første og eneste øving med Jan Eggum foran vårens turné. Med unntak av søndag kveld i Oslo Konserthus, er det nesten utsolgt etter at 15.000 har kjøpt billetter.

Møter hverandre på halvveien

Jan Eggum sier han og Halvdan Sivertsen er venner som møtes på halvveien.

– Han er humoristen som er veldig alvorlig på bunnen mens jeg er veldig melankolsk men har egentlig mest hang til å fleipe. Vi treffer hverandre begge veier og det er veldig flott form for vennskap, sier Eggum.

Selv om termometeret tidligere denne uken viste 16 grader og det var sol og vårstemning i Oslo valgte Eggum sin faste plass innendørs på stamcafèen et minutt unna leiligheten på Frogner hvor han bor.

Uansett hvor årets æresspillemann skal spille, leter Eggum først etter en café hvor han kan lade opp.

Cafébesøk er fisketur

– Jeg reiser jo mye og har konserter over hele landet. Hvis stedet skal være stort nok, så må det ha en café. Det er liksom min fisketur, eller min meditasjon, eller min måte å slappe av på, og jeg får litt abstinens hvis jeg ikke får gått på café.

Når Lørdagsmagasinet møter ham, bærer han en blå koffert med flere kilo aviser utgått på dato.

– Folk som kommer forbi meg og gjerne vil låne en avis feil avis, så får de hetta, fordi folk er så opptatt av å lese dagens avis. Det er jo den som er viktig, men det jeg helt uenig i, sier han. Han sier det gir perspektiv å lese eldre artikler.

Som gamle aviser, har også veteranenes gamle låter fått en ny vår.

Topper hitlister

Vinnis versjon av Sivertsens 25 år gamle melodi «Sommerfuggel i Vinterland» gikk rett til topps på hitlistene etter seersuksessen « Hver gang vi møtes» med mer enn 650.000 seere på lørdagskvelden.

– Det er jo rørende og fantastisk at responsen er så stor, også overraskende, og ikke forventet, det er jo over alle støvleskaft, i forhold til forventningene. Så det er jo veldig morsomt, sier Sivertsen.

– Folk kommer løpende over gaten og sier at de liker programmet. Jeg hadde litt god tid og inne på Gardermoen. Da kom alt fra renholdere, flygere til businessmenn og unger og sa at de likte programmet. Og det er veldig sjeldent, konstaterer Eggum.

Vakkert å leke

– Når man har holdt på så lenge som meg, så er det jo veldig vakkert at man fremdeles får lov til å være med å leke. Det er jo rørende og fantastisk at responsen er så stor, også overraskende, og ikke forventet, det er jo over alle støvleskaft, i forhold til forventningene. Så det er jo veldig morsomt, sier Halvdan Sivertsen.

Sivertsen benytter sin ferske popularitet til å gi ut ny plate, «Gjør det så gjerne».

– Man kan ikke spekulere seg til karriere eller suksess. Man må bare stole på at det man lager har en to i seg til å tåle tidens tann og tidens krav, ler bodøværingen.

Artistene Bertine Zetlitz (f.v), Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, rapper Øyvind Sauvik i Paperboys og Jan Eggum er med i programmet «Hver gang vi møtes» på TV2. (Foto: Grøtt, Vegard/Scanpix)