Store Soleibotntind ble første gang besteget 14. august 1888 av Kristofer Furaas, Margaret Sophia Green sammen med fjellføreren Torgeir Sulheim.

Store Soleiebotind (2083 moh) ligger midt i Hurrungane i Vest-Jotunheimen. Dette er en av toppene i Hurrungane du kan nå uten klatring, og passer for de fleste i normalt god form. Turen opp belønnes med fantastisk utsikt til blant annet Store Skagastølstind, Ringstindane og Austabotntind.

Store Soleiebotntind er lett tilgjengelig fra fjellveien mellom Årdal og Turtagrø. Parker på tillaget plass der veien krysser Tverrelvi, ca 1240 moh.

Herfra følger du stien på høyre siden av elven i gradvis stigende terreng sørøstover med elven og alle de små vannene på venstre side. Fortsett i en naturlig bue mot den virkelige ryggen, Bukkanosi. På ryggen passerer du en varde på 1674 moh før bratt stigning på synlig tråkk (sti) oppover fjellet. Fortsett oppover til den ´falske´ toppen, og så til toppen på 2083 meter over havet. Turen opp tar cirka 3-4 timer. Beregn omtrent like lang tid ned. Turen passer godt for familier med motiverte og fjellvante barn fra 8-10 år og eldre. Det er mye stein og lite bekker, så ta med nok vann for hele turen.

Toppturen til Store Soleiebotntind fra Tverrelvi finner du her.

Tilbake ved utgangspunktet går deltagerene videre ned til Berdalsvannet.

Fra berdalsvannet går de stien ned til Fuglesteg. Det er en tur som tar cirka timer timer inklusive litt pauser.

Fuglesteg er kanskje turistforeningens vakreste og mest pitoreske hytte. Den er nyoppusset og nyinnredet og har en fantastisk utsikt ut over Lusterfjorden. Et godt alternativ for overnatting etter en lang og strevsom tur.

Siste del av etappen kan du finne her.

Se «Til toppen av Norge» onsdag klokken 20.00 på TV 2!