Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torleif Hugdahl sier til Adresseavisen at han ved en ren tilfeldighet oppdaget de grove anklagene som er rettet mot ham.

Dagen etter at han ble klar over det, anmeldte han forholdet til politiet.

Blogginnlegget er skrevet av Ap-medlem i Oslo, Anita Horn, som er samboer med en fremtredende Ap-politiker.

Bekymringsmelding

Anita Horn har på bloggen sin offentliggjort en bekymringsmelding hun har sendt til helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap). I denne meldingen viser hun til at Hugdahl i tillegg til å være mangeårig folkevalgt politiker for SV også jobber med barn og ungdom med ADHD syndrom.

– Det er tvingende nødvendig at hans navn publiseres i media slik at eventuelt andre forhold knytter til hans pasienter dukker opp, skriver hun, og viser også til at han jobber ved St. Olavs Hospital.

Ødeleggende

Torleif Hugdahl sier til avisen at han anser dette som en svært alvorlig sak.

– Å bli stemplet som hallik er fullstendig ødeleggende. I min jobb er jeg nødt til å ha tillit, og jeg krever at Horn fjerner ryktet hun har spredt om meg, sier han.

Forvekslet

Den ivrige Ap-bloggeren ser ut til å ha forvekslet Hugdahl med en annen mann, som for et år siden ble dømt for tre tilfeller av hallikvirksomhet samt forsøk på å kjøpe seksuelle tjenester og promillekjøring.

Vedkommende ble dømt til 75 dagers betinget fengsel og en bot på 37.000 kroner.

«Skandale»

Anita Horn krever at helseministeren sørger for at Hugdahl blir avsatt fra jobben med umiddelbar virkning.

– Dette er en skandale. Og at denne mannen er i stand til å forgripe seg på mindreårige forsvarsløse barn som han jobber med kan ikke utelukkes, skriver hun.

Horn hevder også at det var dommen som førte til at han i fjor trakk seg fra valglisten til SV.

Vil renvaskes

Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra Hugdahl, og opplyser at saken er oversendt til Oslo politidistrikt, der kvinnen hører hjemme.

Den tidligere SV-politikeren sier at han krever å bli renvasket, og at han vil kjempe for sitt politiske ettermæle og få lagt ryktene døde.

Trakk tilsvar

Det har ikke lykkes TV 2-nyhetene å få kontakt med Anita Horn.

Adresseavisen hadde i utgangspunktet fått en kommentar fra henne onsdag, men sent onsdag kveld trakk hun sitt tilsvar i saken, skriver avisen.