VMan P601180 (Foto: TV3)
VMan P601180 (Foto: TV3)

Svensk kokk raser mot Eyvind Hellstrøm

– Han er jo en gubbe. Han er dyktig som faen, men det blir for mye.

Den svenske kokken Johan Patrick Cerén er ikke direkte glad for Eyvind Hellstrøm s innblanding i hans matlaging i realityprogrammet «Hellstrøms mesterkokk» på TV3.

23-åringen er til daglig kokk på restauranten Havsmak, og har erfaring fra Oslo og Göteborg.

Les mer: Hellstrøm tilbake blant sine egne: – Det har vært gnisninger og kriging

I episoden som sendes i dag, sier svensken at han blir «skitirriterad» når Hellstrøm kommer og skal styre og blande seg.

Se opptrinnet i videovinduet over saken!

– Det er det verste jeg vet, sier svensken.

– Nå skal han faen meg få se. Gubbe, uttaler Cerén videre om læremesteren, som karakteriserer hans matlaging som «uproff».

– Stiller meg ikke og roper og skriker

Til «God kveld Norge» sier Johan Patrick at han aldri ville styrt et kjøkken slik som Hellstrøm.

– Hellstrøm skal man ha respekt for, men ikke for mye. Jeg skal ikke bli sånn om jeg vinner denne konkurransen. Jeg stiller meg ikke og roper og skriker til folk, sier den svenske kokken.

– Man kan gjøre ting på forskjellig måte. Jeg har 2,5 timer på meg til å lage en meny til 40 personer, og han maser om ting og tang. Når det kommer i feil øyeblikk, så blir man irritert, legger han til.

– Mye skit

Cerén sier videre at det kom «mye skit» fra Hellstrøm, selv om han også noen ganger motiverte deltakerne.

– Han er jo en gubbe. Han er dyktig som faen, men det blir for mye. Når jeg skal lede et kjøkken skal jeg være meg selv, uttaler han.

VIN: TV-kokk Eyvind Hellstrøm inviterte til lanseringsfest for sin nye vin «Hellstrøm Bon vin Rouge» på Skaugum mandag. (Foto: Roger Fosaas, © ps)
VIN: TV-kokk Eyvind Hellstrøm inviterte til lanseringsfest for sin nye vin «Hellstrøm Bon vin Rouge» på Skaugum mandag. (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Han mener de direkte tilbakemeldingene hadde mye med TV-innspillingen å gjøre.

– Off camera er Eyvind en fantastisk fyr, men vi har laget TV, så det får vi bare ta, uttaler Cerén, som likevel har planer om et samarbeid med Hellstrøm i tiden fremover.

– Vi har kontakt, og kommer nok til å jobbe sammen, men han er ikke en person jeg går ut med og tar en øl dersom jeg ikke må, sier reality-deltakeren.

Cerén er ikke den eneste som får klar tilbakemelding i programmet. Hellstrøm slår nemlig kraftig i bordet overfor kjøkkensjef Kjell-Tore Nilsen (30).

Se klipp nedenfor:

Tar ikke kritikken tungt

– Jeg har ikke behov for å gå inn i en debatt om mitt lederskap på kjøkkenet, det er ikke det dette dreier seg om, sier Eyvind Hellstrøm til God kveld Norge.

– Alle som er med vil vinne og har meldt seg på frivillig. Det er høy temperatur noen ganger, slik det ofte er i et restaurantkjøkken, men på tross av det sier alle i ettertid at det har vært en lærerik opplevelse, sier Hellstrøm som ikke tar de skarpe uttalelsene fra Johan særlig tungt. .

– Johan husker jeg som en sympatisk ung mann, så de skarpe uttalelsene hans treffer meg ikke så hardt.