helstadglatt
helstadglatt

Helstad utelukker ikke Norge-retur

Thorstein Helstad (34) får ikke spilletid i Monaco – og vurderer retur til Tippeligaen i sommer.

Monaco (TV 2 Sporten): – Det er tungt til tider, innrømmer 34-åringen.

Våren har kommet til Monaco. Solen skinner. Og Helstad møter TV 2 på stranden i fyrstedømmet.

Men alt er ikke som han hadde håpet.

Da hedmarkingen forlot Le Mans i fjor sommer, var han fast bestemt på å hjelpe Monaco tilbake til øverste nivå i fransk fotball. I stedet har det gått motsatt vei.

Les også: Drillos danske sønn tatt ut på landslaget

Klubben ligger på nedrykksplass i Ligue 2 og selv er han ute i kulden. Helstad har ikke spilt en seriekamp siden han fikk 14 minutter som innbytter mot sin gamle arbeidsgiver i begynnelsen av november.

– Jeg er her for å spille kamper. Det er det som er gjevt. Det er ikke så gøy bare å trene, innrømmer han.

Ikke tillit hos den nye treneren
Denne sesongen har han måttet nøye seg med 241 ligaminutter for Monaco. Etter en svak start på sesongen skiftet laget trener. Etter dette har det blitt minimalt med spilletid for nordmannen. Bedre ble det ikke etter at klubben fikk russisk eier i desember. I overgangsvinduet hentet han inn flere nye spillere – og Helstad har slitt med i det hele tatt å komme med i troppen til kampene.

– Det handler om å ha flyt og tillit. Dette har imidlertid vært mangelvare denne sesongen, sier han.

Les også: Molde selger til gull: – Solskjær har løftet interessen enormt

– Men jeg har ikke gitt opp ennå. Det er fortsatt en del kamper igjen. I fotball snur det fort, og da gjelder det å være klar når du først får sjansen, legger han til.

Lettet over norsk sportsdirektør
Denne uka ble det klart at Tor Kristian Karlsen er Monacos nye sportsdirektør. Helstad har store forhåpninger til den tidligere Fredrikstad-direktøren, som har jobbet som speider for flere europeiske storklubber.

Les også: – Guardiola vil ikke til Chelsea

– Jeg har ikke tenkt så mye hva som kommer til å skje etter denne sesongen for min egen del, men det blir litt lettere å sette seg ned med klubben for å høre hva de tenker nå som det er kommet en nordmann inn som sportsdirektør.

Vil avslutte karrieren i Tippeligaen
Helstad har ett år igjen av kontrakten etter denne sesongen. Først vil han høre med klubben hva de tenker, deretter vil han vurdere om det er aktuelt med en retur til Norge.

– Hvor drar du når du er ferdig i Monaco?

– Det blir nok Norge, slik det ser ut. Jeg har lyst til å avslutte karrieren med 2–3 år i Tippeligaen. Jeg er sjelden skadet og kroppen føles bra, svarer han.

Helstad, med en fortid i både HamKam, Brann og Rosenborg, har ingen ønskeklubb.

– Så langt har jeg ikke kommet. Først må vi se om noen i det hele tatt er interessert, så får vi ta det derfra. Aller først må vi uansett se hva som skjer her i Monaco, understreker han.