vippe extensions (Foto: Privat)
vippe extensions (Foto: Privat)

Linda skulle bare få satt på øyevipper...

Måtte sykmeldes fordi hun knapt så noe etterpå.

Linda Marie Borge har satt på øyevipper, såkalte vippeextensions, hos salong hver tredje uke siden i sommer. For et par uker siden endte det med sykmelding.

Torsdag morgen fikk Linda satt på vipper hos Neglhuset i Oslo.

– De har begynt med et nytt lim, men jeg ba dem ikke bruke det, for jeg hadde reagert forrige gang, sier Linda til TV 2 hjelper deg.

Les også: Hårfargingen ble et smertehelvete for Maria

Sendt hjem fra jobb

Et par timer begynte hun å kjenne at noe var galt.

– Neglhuset hadde brukt det nye limet. Utpå kvelden rant øynene mine mye, og fredag morgen våknet jeg med sammenklistrede øyne, reaksjonen var kraftig. Jeg dro på jobb, men ble sendt på legevakta fordi jeg hadde vanskelig for å se, sier Linda.

– Hele høyre side av ansiktet mitt hovnet opp, først søndag så jeg tilnærmet normal ut.

Hun skylte øynene, og smurte på salve. De fleste vippene falt av med vannet og salven, resten rev hun av selv.

Les også: Lover hundre prosent dekning av grått hår – blekner etter fem vask

– Tre andre hadde reagert

Da Linda kontaktet Neglhuset skal de ha fortalt at de hadde hørt om tre andre som ikke tålte limet.

vippe-extensions2 (Foto: Privat)
vippe-extensions2 (Foto: Privat)

– Jeg har nok svidd av noen tusen på Neglhuset siden i sommer, men det var ikke snakk om å få tilbake pengene, for de mente de ikke hadde gjort noe feil. Det skulle bare mangle at jeg fikk pengene tilbake, sier Linda.

Første gang koster vippene 1700 kroner, for påfyll etter tre uker koster det 500 kr.

Har du opplevd noe lignende? Send en mail til synne@mastifftv.no

– Har ikke fått andre klager

Agnes Feiger, innehaver på Neglhuset, sier at de ikke har fått noen andre klager på limet Ultra Plus glue, som de har brukt på Linda. De har ingen opplysninger om at noen har fått lignende allergiske reaksjoner, ifølge Feiger.

– Linda ba om det gamle limet, det stemmer, men det gamle limet reagerte hun også på, derfor hadde vi bestilt dette nye limet, sånn at hun kunne prøve noe hun kanskje ikke reagerte på, sier Feiger til TV 2 hjelper deg.

– Jeg reagerte ikke på det forrige limet, sier Linda.

– Får Linda pengene tilbake?

– Da vi fikk det nye limet hadde hun hatt flere ukers pause uten vipper på for å vente på det nye limet. Hun fikk et helt nytt sett med vipper for 1700 kr, men vi ga henne en symbolsk pris på 500 kr. Hun får ikke pengene tilbake. Vi synes vi har gitt bra service og oppfølging i denne saken, og hun var klar over alle risikoene, sier Feiger.

– Jeg ventet på at de skulle få inn det gamle limet jeg ikke reagerer på. Jeg fikk beskjed om at de hadde fått inn dette igjen, sier Linda.

Les også: Anders ville bare farge håret

– Føler med henne

Agnes Feiger forteller at de har brukt limet i lang tid før de begynte å bruke det på kundene, og at de har fått det anbefalt av en annen salong i Oslo.

– Vi har fornøyde kunder, ingen andre har klaget over dette. Noen av kundene har vært å fylt på vippene for andre gang, og alt er som det skal være, sier Feiger.

– Vi føler veldig med henne, men vi kan ikke noe for det. At noen kan reagere på noe av og til, det kan også skje hos frisører eller andre hudpleiere, osv, sier Feiger.

Les også: Han forsøkte å fjerne tatoveringen sin selv

Har sett på ingrediensene

Vi har bedt Astma- og allergiforbundet (NAAF) ta en titt på innholdet i limet, Ultra Plus Glue, som ble brukt på Lindas vipper.

De har funnet en beskrivelse av innholdet i limet, men er usikre på om det er en komplett oversikt over innholdet.

– Men det forteller i hvert fall litt. Dette er superlim, antagelig har det en begrenset kobling til allergi, men kan være irriterende for øynene, sier Geir Endregard, generalsekretær i NAAF.

En av ingrediensene, Ethyl-2-Cyanoacrylate, er en kjent hud-, øye- og lutveisirritant.

– Vi må poengtere at det understrekes at dette produktet ikke er for privatbruk og skal kun benyttes av profesjonelle. Det er imidlertid ingen grunn til å betvile profesjonaliteten til de som utfører jobben, slik at de ikke søler lim inn på slimhinnene i øynene. Et annet moment er at disse forbindelsene er flyktige, så gassene kan åpenbart irritere slimhinnene i øyet (mye fuktighet der), selv om man ikke søler, sier Endregard.

– Vanskelig sak

Endregard sier de ikke finner noe konkret på at innholdet i Ultra Plus Glue er allergiframkallende, men at gassene kan irritere øyne og luftveier.

– At slikt lim kan gi uheldige reaksjoner hos enkelte virker sannsynlig. På en annen side kan dette være tilfeldig. Men det å bruke superlim i nærheten av øyne er jo generelt en dårlig ide da. Dette er en vanskelig sak, sier Endregard.

– En mulig mekanisme, for å spekulere litt, kan være at tårefilmen hennes ble brutt, eller at øyet ble irritert tilstrekkelig til at hun fikk utviklet øyekatarr. Det finnes noen andre muligheter for at det kan være en allergisk reaksjon, men da må det meget grundige undersøkelser til.

Trenger du vår hjelp med en forbrukersak? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no.

Følg oss på Facebook og Twitter