OPPGITT: Einar Ryvarden fikk beskjed om at tyveriet fra Aller internett ble henlagt, til tross for at de kjente tyvens navn og adresse. (Foto: Aage Aune)
OPPGITT: Einar Ryvarden fikk beskjed om at tyveriet fra Aller internett ble henlagt, til tross for at de kjente tyvens navn og adresse. (Foto: Aage Aune)

Hadde tyvens navn og adresse - saken henlagt

– Det er risikofritt å bryte seg inn, slik denne saken framstår, sier innbruddsoffer.

Aller internett har hatt seks innbrudd på fem år i lokalene sine i Oslo sentrum. Sist gang forsvant datautstyr for rundt 40.000 kroner.

Men på vei ut gjorde tyven en stor tabbe. Han glemte igjen bagen og mobiltelefonen han hadde hatt med seg.

Fant navn og adresse

Mobilen ble raskt knyttet til et navn og en adresse. En sporingsbrikke i en av de stjålne datamaskinene forteller også at en av de stjålne datamaskinene er i bruk i Oslo.

I god tro om at opplysningene om gjerningsmannen ville være til hjelp i etterforskningen, ble saken anmeldt. Men så kom beskjeden fra politiet om at forholdet er henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken.

– Det fortvilende er jo at man like gjerne kan la være å anmelde ting. Det er risikofritt å bryte seg inn slik som denne saken fremstår, sier IT-sjef Einar Ryvarden i Aller internett.

Les også: – Leit at politiet ikke kan etterforske alle saker

– Ikke mulighet til å etterforske alt

Seksjonssjef Curt A. Lier ved Grønland politistasjon forstår godt at folk reagerer på at man ikke har tid til å ta akkurat deres sak.

– Men politiet har så mange saker og så mange pålagte oppgaver at vi har ikke mulighet til å etterforske alle saker som kommer inn, sier Lier til TV 2.

– Så man kan ikke regne med å få hjelp av politiet når det er snakk om vinningskriminalitet?

– I alle fall er det slik at vi ikke alltid kan garantere at vi kan etterforske alle saker.

Les også: Politiet ba Dzemal oppsøke mistenkt på egenhånd