Tor Kristian Karlsen (Foto: Bohlin, Göran/VG)
Tor Kristian Karlsen (Foto: Bohlin, Göran/VG)

Tor-Kristian Karlsen blir ny sportsdirektør i Monaco

Tor-Kristian Karlsen ble mandag ansatt som ny sportsdirektør i den franske klubben Monaco.

Tor-Kristian Karlsen har i løpet av de 15 siste årene jobbet som speider for klubber som blant annet Bayer Leverkusen, Hannover, Watford og nå sist russiske Zenit.

Han var også en kort periode sportsdirektør i Fredrikstad.

Nå er Karlsen ansatt som ny sportsdirektør i den gamle fotballstorheten Monaco. Etter det TV 2 Sporten erfarer har partene forhandlet om kontrakten de siste fire ukene.

– Det er en stor ære for meg å få en slik jobb i en så stor og tradisjonsrik klubb som AS Monaco. Nå er det vår plikt å forsøke å få klubben tilbake på det nivået den en gang var.

– En ære
– Det er en stor ære for meg å få en slik jobb i en så stor og tradisjonsrik klubb som AS Monaco. Nå er det vår plikt å forsøke å få klubben tilbake på det nivået den en gang var, forteller Karlsen til TV 2 Sporten på telefon fra Monaco.

– Hva blir dine viktigste arbeidsoppgaver som klubbens nye sportsdirektør?

– Det viktigste blir jo daglig sportslig ansvar rundt førstelaget og ungdomslag, oppgaver i den sportslige administrasjonen og begynne planleggingen av spillerlogistikk til sommeren, forteller Karlsen.

– Hvorfor tror du at du fikk jobben?

– Jeg har inntil nå jobbet i russisk fotball og vil tro at jeg har gjort et godt inntrykk der som gjør meg denne tilliten verdig. Jeg går ydmykt inn i denne jobben og ser frem til spennende oppgaver, svarer Karlsen.

Ligue 2 i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Thorstein Helstad har fått svært lite spilletid for Monaco denne sesongen.  (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Thorstein Helstad har fått svært lite spilletid for Monaco denne sesongen. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Styrtrik eier
AC Monaco ble i desember 2011 kjøpt av den russiske mangemilliardæren Dmitry Rybolovlev. Han er ifølge finansmagasinet Forbes verdens 93. rikeste mann.

Det er Dmitry Rybolovlev som er ansvarlig for omorganiseringen klubben nå foretar seg og mannen som hentet Karlsen til klubben som ny sportsdirektør.

– Jeg er en lidenskapelig fotballsupporter. Denne klubben har et stort potensial. Jeg håper at klubben kan få ut sitt potensial både i den hjemlige ligaen og i Europa, sa 45 år gamle Rybolovlev til BBC Sports da kjøpet av klubben var i boks.

12 år siden siste gull
Monaco vant sitt siste seriegull i Frankrike i 2000. For øyeblikket ligger klubben på en 17. plass i Ligue 2.

For tiden spiller angriperen Thorstein Helstad for klubben. Tidligere har blant annet John Arne Riise og Hassan El Fakiri spilt for den gamle storheten.

Dmitry Rybolovlev
Dmitry Rybolovlev