Etter 38 år og mer enn 110 000 solgte eksemplarer er det nå slutt for Norges mest solgte varebil.
Etter 38 år og mer enn 110 000 solgte eksemplarer er det nå slutt for Norges mest solgte varebil.

Toyota Hiace: Absolutt siste sjanse!

Denne har blitt nesten like norsk som brunosten.

Det hele startet i 1967. Da trillet den første Toyota Hiace ut av fabrikkportene og ut i solskinnet. Og en solskinnshistorie ble bilen - i alle fall sett med norske øyne.

Hit til berget kom ikke den første bilen før i 1974, men selv om den kom sent - kan man trygt si at den kom godt. Den klarte kunststykket å bli Norges nest mest solgte varebil det første året den fantes på markedet - i et segment som den gang var preget av godt inngrodde Ford Transit og VW Transporter. Siden har det fortsatt.

Over og ut

Men nå er det imidlertid slutt, etter 38 år og godt over 110 000 solgte eksemplarer bare i Norge. I november i fjor ble siste bil skrudd sammen og forlot fabrikken.

Del med facebook-vennene dine

Hiace tilfredsstiller nemlig ikke de nye Euro 5 utslippskravene som gjelder fra 1. januar i år.

I kø for å kjøpe

Den norske importøren har kjempet med nebb og klør for å få tak i så mange eksemplarer som mulig. Det meldes om steinhard kamp forhandlerne i mellom for å få tildelt biler - og det ryktes at flere kunder - både private og bedrifter - har kjøpt opp nye biler og satt på lager til senere bruk. De vil rett og slett ikke ha noe annen bil.

Det foreligger nemlig ingen planer om en erstatter til denne populære varebilen som har fått rykte på seg for å være nærmest uslitelig - og som du allerede har skjønt - både forhandlere og kunder fortviler.

Men om du er lynkjapp finnes det et håp. Det er fortsatt noen få usolgte biler igjen hos enkelte forhandlere. Både med tohjulstrekk og firehjulstrekk.

Les også: Denne mannen har hatt 500 Toyota Hiace:

30 x Norgesmester

I løpet av de 38 årene bilen har blitt solgt i Norge, har den vært årets mest solgte varebil hele 30 ganger og har seks andreplasser i samme øvelsen. Sterkt!

Beste Hiace-året var i 1995, da solgte man hele 4576 eksemplarer. Men også 1990, 1994, 2006, 2007 og 2008 var gode år med over 4000 solgte biler.

Tidvis har lille Norge med bare ca 4,5 millioner innbyggere stått for hele 25 % av europasalget på denne modellen. Et utrolig tall.

Les vår test av Toyota Hiace her:

Hva synes du? Gi din stemme under: