ØYEÅPNER: Bryn, vipper og øyelokk kan spille sammen og gi deg et intenst blikk. Få med deg triksene under. (Foto: Yuri Arcurs)
ØYEÅPNER: Bryn, vipper og øyelokk kan spille sammen og gi deg et intenst blikk. Få med deg triksene under. (Foto: Yuri Arcurs)

Seks skritt til vakre øyne

Dådyrblikket er bare et kvarter unna.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øyemakeup er noe mange bruker tid på foran speilet. Flere kvinner beveger seg rett og slett ikke utenfor dørstokken uten et par strøk av favorittmascaraen på vippene.

Ønsker du deg et intenst blikk, flotte buede vipper og øyenskyggefarger som matcher nettopp dine øyne? Det trenger ikke ta mer enn et kvarter. Her er tipsene du bør pugge!

Øyenbrynene former ansiktet

Børst øyenbrynene dine oppover med en børste for å se hva som trenger å nappes. De lærde strides om hvorvidt man kun skal nappe under brynene, eller om man også skal bidra til å forme dem i overkant. Er du i tvil kan det være en idé å gå til en øyenbrynsspesialist første gang du skal forme brynene. Så får du hjelp til å se hva som passer dine øyne og ansiktstrekk. Etter at du har nappet børster du brynene til ønsket form. Bruk så en øyenbrynspenn for å jevne ut fargen og formen. Hvis hårene er litt strie, kan det være lurt å bruke en øyenbrynsgelé, også kalt øyenbrynslim, slik at de holder seg på plass.

Øyenskygger som matcher din øyenfarge

Hvis du bruker øyenskygge tilpasset dine øyne kan det fremheve fargene dine dramatisk og skape en nesten magisk effekt.

Har du brune øyne er du heldig og kan kle de fleste farger. Ekstra fint blir det med nyanser i lilla, brunt, midnattsblått og turkis. Gjerne også metalliske farger som sølv og bronse.

Har du grønne øyne er det vakkert med grønne, lilla og grå nyanser. For å fremheve fargen mest mulig kan det være lurt å prøve seg frem med grønnyanser. Prøv også varme farger som brunt, gull og rødt.

Har du blå øyne burde du prøve gull, bronse, beige og brunt. Det fineste er en liten kontrast til de blå øynene som vil føre til at fargen fremheves. Styr unna blå skygger.

Har du grå øyne kler du gjerne kalde farger som plomme og lilla. Metalliske farer som sølv og kald bronse kan også være fint til deg.

LES OGSÅ: Sminketrendern du ikke kommer utenom

Få den rette buen

Vippetangen gjør underverker, og hvis du ikke har prøvd den er det på tide! Den er enkel å bruke, du må bare venne deg til det. Før vippene helt inn mellom tangen og klem forsiktig oppover i 10-15 sekunder. Gjenta prosessen en gang til, men denne gangen lar du vippene ligge halvveis inne på tangen. Slik får du en liten knekk og en enda bedre bøy. Husk at du alltid skal bruke vippetangen FØR du påfører mascara.

Åpne blikket med mascara

Ved å bare legge mascara på de øvre vippene åpner du blikket ditt og bidrar til økt fokus på øynene. Begynn innerst ved vipperoten og lag små sikksakkbevegelser med kosten. La vippene tørke og gjenta en gang til.

LES OGSÅ: Ta en titt i sminkepungen til Tone Damli

Mer drama? Legg kajal

Legg svart flytende kajal over øyet for en litt dramatisk look. Begynn innerst ved øyekroken og lag en gradvis tykkere strek. Du kan også begynne midt på øyet for mindre tyngde. Å bare bruke kajal over øyet gir et mer intenst og åpent blikk. Dropp kajalen under øyet, dette vil føre til at øynene blir smalere.

Ser du trett ut likevel?

Mandag morgen er det gjerne mye som skal til for at vi føler oss opplagte uansett hvor mye mascara vi pøser på med. Rådet er derfor: Ikke tøm hylsen i frykt for å se trett ut. Gå heller for dette trikset: Bruk en hvit eyelinerpenn på våtkanten under øyet. Dette gjør underverker for trette øyne. Legg en tynn strek som blander seg med det hvite i øyet. La streken fortsette så vidt rundt indre øyekrok, og avslutt eventuelt med å legge litt highlighter i ytterkant av streken i øyekroken. Resultatet er at du ser flere hakk mer våken ut! Blikket blir mer intenst, samtidig som det ser naturlig ut.