Mentorenes medhjelpere (Foto: Robert Dreyer Holand/TV 2)
Mentorenes medhjelpere (Foto: Robert Dreyer Holand/TV 2)

Dette stjerneteamet skal hjelpe «The Voice»-deltakerne

Henter inn internasjonal assistanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire av Norges største artister har til nå samlet hvert sitt lag med 14 deltakere som skal konkurrere videre i «The Voice». Fredag kveld er det klart for neste fase i programmet, som er dueller der to og to deltakere fra samme mentor må synge mot hverandre om én plass.

Det blir ikke lett, hverken for mentorer eller deltakere, og derfor får mentorene forsterkninger i form av medhjelpere som skal være til støtte for både mentorer og deltakere. Og det er ikke hvemsomhelst som blir hentet inn i programmet.

Disse skal bistå mentorene: Thom Hell (Yosef), Shontelle (Hanne), Martin Terefe (Magne) og David Heilman (Sondre). Les mer om alle fire nederst i artikkelen!

Thom Hell: – Jeg var redd i begynnelsen

– Det var kjempegøy!

Det sier artist Thom Hell, som i programmene framover blir å se ved Yosefs side. Han innrømmer at han var noe skeptisk til å begynne med.

Thom Hell  (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Thom Hell (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
– Jeg var litt redd i begynnelsen. Jeg er ikke fan av «Idol» og slike konkurranser, men «The Voice» er annerledes. Snittet på deltakerne er høyt og vi vil ikke henge noen ut. Vi sier ikke at noen suger. Det jeg liker ved dette konseptet er at kritikken er konstruktiv. Dessuten er deltakerne artister, så det blir en litt annen innfallsvinkel, sier han til tv2.no.

Mentorenes medhjelpere skal støtte deltakerne før de går på scenen i duellene, og også hjelpe mentorene i prosessen med å stemme ut sine egne. Yosef forteller at han er storfornøyd med å ha en norsk spellemannvinner på laget.

– Alle de andre var sånn «oh, jeg skal hente verdensmesteren. Jeg kommer fra Amerika, jeg kommer fra Mars, sa da var det bare, vet du hva, jeg skal ha Thom Hell». Han er en rå låtskriver, vet hva han snakker om, musikalsk kredibel og kan også utfylle veldig mange tomrom som eksisterer hos meg.

Se kommentarkavalkade fra Yosef: «En million fluer tar ikke feil, bæsj er godt, du er rå»

Truet og gråt

Shontelle på YouTube (Foto: Faksimile Youtube.com)
Shontelle på YouTube (Foto: Faksimile Youtube.com)
En annen som er fornøyd med valget av medhjelper er Hanne Sørvaag. Hun har valgt den Barbados-fødte artisten Shontelle, som har gitt ut to album og gjort seg bemerket på billboardlistene i USA.

– Shontelle ble med fordi hun elsket amerikanske «The Voice» i tillegg til at hun elsker Norge, så hun synes det virket dødskult! Selv om hun var travelt opptatt så ryddet hun plass til det. Hun ble veldig engasjert til slutt, hun truet Yosef og begynte å grine under en av Sondres dueller, forteller Hanne.

Mentoren forteller at det lønte seg å ha litt amerikansk tankegang med på laget.

– Da jeg hadde alle mine 14 deltakere etter blind audition, så hadde jeg veldig mange talentfulle sangere, men mange av dem var veldig usikre på seg selv. De er for ydmyke og typisk norske. Da var det deilig å ha Shontelle der for å få opp selvtilliten deres på en amerikansk måte. «Du er fabelaktig, wear the crown» sa hun. Hun kom og bragte the American style!

Nå må de sende hjem sine egne: – Det er helt jævlig

– Det var faen ikke lett

Hanne forteller at hun ikke gleder seg spesielt mye til å se fredagens program.

– Det er veldig spennende med duellene, men jeg gruer meg til å se det på TV. Det kostet meg veldig mye å sitte der. Blind audition var barnemat i forhold! Dette ble mer personlig, og det var veldig vanskelig å skulle velge blant disse som står på scenen og synger for livet! Det var rett og slett litt hjerteløst, og det gikk veldig inn på meg! Det var faen ikke lett å la noen gå.

Thom Hell synes også det var vanskelig å skulle sende hjem deltakere.

– Personlig synes jeg det var vanskelig å bedømme ut fra en duell - rett og slett litt brutalt! Men jeg føler at de fleste deltakerne var fornøyd for å ha kommet så langt i denne harde konkurransen.

Les mer om mentorenes medhjelpere her:

Thom Hell (Foto: TV 2)
Thom Hell (Foto: TV 2)
Thom Hell (Yosefs lag) Thomas Helland, bedre kjent som Thom Hell, er en av Norges mest anerkjente låtskrivere og sangere. Artisten kom med sitt første album i 2004 titulert «I Love You» og har siden den tid laget totalt seks plater. 36-åringen har både være nominert til og vunnet flere Spellemannspriser, vunnet «Det store korslaget» og oppnådd gode plasseringer på musikklister Norge rundt. I åtte år har Hell opptrådt på scener over hele landet og levert popperler som «Over You», «Don't let go» og «My Heart Is Longing For A Soul». Ved siden av sin egen solokarriere har Thom Hell samarbeidet og hjulpet andre musikere, blant annet Marit Larsen, Minor Majority og The National Bank. Nå er han klar for å tre inn i rollen som Yosefs medmentor i The Voice Norge.

Thomas Helland, bedre kjent som Thom Hell, er en av Norges mest anerkjente låtskrivere og sangere. Artisten kom med sitt første album i 2004 titulert «I Love You» og har siden den tid laget totalt seks plater. 36-åringen har både være nominert til og vunnet flere Spellemannspriser, vunnet «Det store korslaget» og oppnådd gode plasseringer på musikklister Norge rundt.

I åtte år har Hell opptrådt på scener over hele landet og levert popperler som «Over You», «Don't let go» og «My Heart Is Longing For A Soul».

Ved siden av sin egen solokarriere har Thom Hell samarbeidet og hjulpet andre musikere, blant annet Marit Larsen, Minor Majority og The National Bank. Nå er han klar for å tre inn i rollen som Yosefs medmentor i The Voice Norge.

Shontelle (Foto: TV 2)
Shontelle (Foto: TV 2)
Shontelle (Hannes lag) Shontelle Layne er en anerkjent R&B- og pop-artist og låtskriver fra Barbados. 28-åringen er mest kjent for sin internasjonale suksess med låtene «T-shirt», «Impossible» og «Perfect Nightmare», som har gjort seg bemerket på lister som Billboard Hot 100 og Billboard 200 i USA. Hun har samarbeidet med verdenskjente artister som blant andre Akon i sangen «Stuck with Each Other», og er barndomsvenninne med Rihanna. Shontelle har totalt gitt ut to album, og jobber nå med sitt tredje. Barbados-jenta og Hanne Sørvaag har samarbeid mye musikalsk, hvor Hanne blant annet har skrevet «No Gravity» og «Say Hello to Goodbye», samt lagt noe bakgrunnsvokal.

Shontelle Layne er en anerkjent R&B- og pop-artist og låtskriver fra Barbados. 28-åringen er mest kjent for sin internasjonale suksess med låtene «T-shirt», «Impossible» og «Perfect Nightmare», som har gjort seg bemerket på lister som Billboard Hot 100 og Billboard 200 i USA. Hun har samarbeidet med verdenskjente artister som blant andre Akon i sangen «Stuck with Each Other», og er barndomsvenninne med Rihanna.

Shontelle har totalt gitt ut to album, og jobber nå med sitt tredje. Barbados-jenta og Hanne Sørvaag har samarbeid mye musikalsk, hvor Hanne blant annet har skrevet «No Gravity» og «Say Hello to Goodbye», samt lagt noe bakgrunnsvokal.

Martin Terefe (Foto: TV 2)
Martin Terefe (Foto: TV 2)
Martin Terefe (Magnes lag) Martin Terefe er en svært anerkjent låtskriver og produsent, som har gjort stor internasjonal suksess og jobbet med noen av de absolutt største navnene i musikkverden. A-ha, James Morrison, Jamie Cullum, Train, Jazon Mraz, Cat Stevens og KT Tunstall er kun noen av artistene som har jobbet tett med svensken. Listen over 42-åringens meritter er lang og imponerende, han har blant annet solgt til gull og multiplatinum, med sanger som blant annet «The Only night» (James Morrison), «I'm Yours» (Jason Mraz) og «Soul Sister» (Train). Terefes inspirerende musikkeventyr startet i 1994, og han har siden den tid opparbeidet seg et markant navn og en solid erfaring i musikkbransjen.

Martin Terefe er en svært anerkjent låtskriver og produsent, som har gjort stor internasjonal suksess og jobbet med noen av de absolutt største navnene i musikkverden. A-ha, James Morrison, Jamie Cullum, Train, Jazon Mraz, Cat Stevens og KT Tunstall er kun noen av artistene som har jobbet tett med svensken. Listen over 42-åringens meritter er lang og imponerende, han har blant annet solgt til gull og multiplatinum, med sanger som blant annet «The Only night» (James Morrison), «I'm Yours» (Jason Mraz) og «Soul Sister» (Train).

Terefes inspirerende musikkeventyr startet i 1994, og han har siden den tid opparbeidet seg et markant navn og en solid erfaring i musikkbransjen.

David
David
David Heilman (Sondres lag) David Heilman, også kalt «Herremannen», er en anerkjent og profesjonell trommeslager. Han har spilt og backet opp noen av de største artistene i musikkbransjen, og er ofte å se bak trommene når Sondre Lerche er på turné (Lerche på David Letterman Show 2011). Heilman har blant annet spilt med Regina Spektor, Jupiter One og opptrådt med STOMP og i Broadway-musicalen «American Idiot».

David Heilman, også kalt «Herremannen», er en anerkjent og profesjonell trommeslager. Han har spilt og backet opp noen av de største artistene i musikkbransjen, og er ofte å se bak trommene når Sondre Lerche er på turné (Lerche på David Letterman Show 2011).

Heilman har blant annet spilt med Regina Spektor, Jupiter One og opptrådt med STOMP og i Broadway-musicalen «American Idiot».