Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chilli er en av Trines mest populære oppskrifter. En suppe til hverdags og fest!  (Foto: trinesmatblogg.no)
Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chilli er en av Trines mest populære oppskrifter. En suppe til hverdags og fest! (Foto: trinesmatblogg.no)

Her er matblogger Trines mest populære oppskrift

En suppe som passer like godt til hverdags som til fest.

– Supper er ikke lengre det det engang var, når du først har begynt å lage de fra bunnen av, forteller Trine Sandberg.

Hun er kvinnen bak en av Norges mest populære matblogger, Trines Matblogg.

Bloggen startet som en hobby der Trine ønsket å dele oppskriften med familie og venner. Nå gir hun middagstips til et titalls tusen nordmenn. Det siste året har Trine hatt 1,6 millioner besøk på bloggen.

– Jeg prøver å fokusere på enkle og noenlunde sunne retter i hverdagen. I helgene prøver jeg å være litt mer kreativ og har jeg tid lager jeg gjerne en tre-retters middag til lørdag kveld, forteller bloggeren og trebarnsmoren.

Les mer om Trine her.

Suppesuksess

Trines supper har vist seg å være superpopulære.

Oppskriften som følger er en av bloggens mest leste og mest kommenterte oppskrifter på bloggen. Hvorfor?

– Kombinasjonen med eple, gulrot, ingefær, chili og karri er magisk, og sammen med kylling blir det en perfekt match!

Ifølge bloggeren og trebarnsmoren passer suppen like godt til hverdags som til fest. Man må ikke nødvendigvis henge over grytene i timesvis for å invitere gjester.

– Med litt godt brød til er dette det reneste festmåltidet.

Les også: Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Trines matblogg gir middagstips til tusner av nordmenn hver dag. (Foto: trinesmatblogg.no)

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chilli

Til 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2-3/4 rød chili, finhakket
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 1 (syrlig) eple, grovt revet
  • ca 2 ts karri
  • 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
  • 2 dl kokosmelk (eller matfløte)
  • 3-4 kyllingfileter, i biter
  • hvit nykvernet pepper
  • litt salt
  • rikelig med frisk koriander, grovt hakket

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Slik gjør du:

En suppe til hverdags og fest. (Foto: trinesmatblogg.no)

Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt smør på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt.

Rett før servering rører du inn rikelig med koriander. Serveres med godt brød, for eksempel en av disse brødene:

Nanbrød

Foccacia

TIPS: Dersom du ønsker en mer mektig suppe kan du tilsette ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eventuelt servere ris som tilbehør. For variasjonens del kan det også være et tips å tilsette en boks hermetiske, hakkede tomater (og redusere litt på mengden kyllingkraft).

Dessert?

Bak en litt sunnere sjokoladekake

Boller, vafler og pai uten hvetemel

Vår Staudes pavlovakake

Glutenfri kokos- og sjokoladekake med krem