schliribardal (Foto: Bendiksby, Terje)
schliribardal (Foto: Bendiksby, Terje)

Forbannet Schlierenzauer forlot Kollen i sinne

- Bra for meg at han er forbannet, mener Anders Bardal.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Anders Bardal hang med geipen etter en skuffende 10.plass, men taklet nedturen i nasjonalanlegget langt bedre enn sin hardeste verdenscuprival, Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren forlot bakken uten å si et ord verken til lagkamerater, eller presse, etter å ha skuffet med en svak 16.plass. Dermed ligger han 123 poeng bak Bardal i kampen om totalseieren i verdenscupen.

- Jeg hørte at han var forbanna. Det er bra for meg. Man hopper ikke bra på ski når man er forbanna, sier Anders Bardal til TV 2 Sporten.

Vil ha trøya
For Bardal var det en liten trøst at han økte ledelsen i totalcupen.

- Jeg blir nummer ti her på en litt dårlig dag. Det får være greit. Men jeg trives i denne gule trøya, og vil ha den. Men vi får se til helga, sier Bardal.

Steinkjer-gutten innrømmer likevel at det var en skuffelse ikke å komme på pallen på hjemmebane.

- Klart det. Jeg vil alltid på pallen, og aller helst øverst. Det var litt ujevne forhold i dag, men samtidig var det ingen bombe at de som kom på pallen gjorde det. De beste er ofte best. Uansett forhold, sier Bardal om Martin Koch som vant rennet.

Skuffet over oppmøtet
Bardal mener også at det var litt for glissent på tribunen i det tradisjonsrike rennet.

- Jeg vet ikke hvorfor det er så lite folk, men jeg har hørt at det er ganske dyre billetter. Vi vil jo heller hatt fulle tribuner, og gratis billetter. Men da tjener man kanskje ikke penger, sier han.

Stor luke ned
Foran de to siste verdenscuprennene i Planica leder Bardal verdenscupen med 123 poeng til Schlierenzauer og 168 poeng til Andreas Kofler.

Andreas Stjernen og Rune Velta ble henholdsvis nummer 13 og 14. Bjørn Einar Romøren skuffet i Kollen søndag. Han klarte bare 109,5 meter, og med 33. plass måtte Øvrevoll/Hosle-hopperen se finaleomgangen fra tribuneplass. Heller ikke Anders Fannemel (35. plass) eller Vegard Sklett (37.) fikk hoppe i 2. omgang.

Østerrikeren Martin Koch vant. Han fikk 247,3 poeng. Bak ham fulgte tyskeren Severin Freund (238,9 poeng) og Robert Kranjec (238). Koch tok sin fjerde seier i verdenscupen. (©NTB/TV 2 Sporten)

Anders Bardal ikke helt fornøyd med andrehoppet under søndagens hopprenn i Holmenkollen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Anders Bardal ikke helt fornøyd med andrehoppet under søndagens hopprenn i Holmenkollen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)