Manchester United - Athletic Club 2-3

Athletic ble regnet som en tøff nøtt for Manchester United. Det var likevel de færreste som hadde sett for seg at «De røde djevelene» skulle bli rundspilt hjemme i England, men det var akkurat det som skjedde torsdag kveld.

Baskerne vant nemlig fortjent 3-2 og dominerte stort sett hele kampen. Etter kampen var Sir Alex Ferguson meget imponert over motstanderen - og mindre imponert over sitt eget lag.

- Jeg er skuffet over hvordan vi forsvarte oss. Vi var ikke gode i forsvar i det hele tatt. Til tider viste vi fine tendenser i angrep, men Athletic var det beste laget. De spilte veldig bra og det var en underholdende kamp, sier United-manageren.

- Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. For øyeblikket er det blant de beste lagene i Spania. Hvis man tar bort Barcelona og Real Madrid, synes jeg at de er best. De var aggressive og jobbet veldig hardt.

Ut i hundre
Bortekamp på Old Trafford er kanskje en av de vanskeligste oppgavene man kan få i europeisk toppfotball. Det virket det ikke som noen hadde fortalt Athletic Club før åttedelsfinalen.

Med 8000 høylytte bortefans i ryggen var det nemlig baskerne som kjørte kampen i Manchester fra start. Anført av en frisk Fernando Llorente skapte de flere sjanser og ble snytt for straffespark før det var spilt 20 minutter. Nevnte Llorente ble dratt i bakken av Chris Smalling uten at dommer Florian Meyer eller hans assistenter fikk det med seg.

United-scoring intet hinder
Slik motgang slipper man sjelden unna med mot Manchester United. Og riktig nok, kun få minutter senere utnyttet Wayne Rooney en retur fra keeper Gorka Iraizoz til å sende de rødkledde i ledelsen.

Les også: Au da, Alex Ferguson!

Et slikt baklengsmål kan slå luften ut av de fleste, men Athletic svarte bare med å skape flere sjanser. David de Gea i United-målet fikk sørgelig lite hjelp fra forsvaret og like før pause kunne selv ikke han forhindre utligning.

Athletic spilte seg rundt forsvaret og fikk lagt inn til en umarkert Fernando Llorente som endelig klarte å styre ballen i mål.

«Baskernes teater»
Etter en direkte svak omgang er det ikke umulig at Sir Alex Ferguson dro opp den berømte «hårføneren», men den hadde liten effekt på kampforløpet i andreomgang.

Baskerne fortsatt nemlig å styre spillet og taktikken til trener Marcelo Bielsa så ut til å fungere perfekt. Flere glitrende redninger av De Gea var det eneste som sto mellom Athletic og en sjokkledelse. Til slutt ble det for mye å ta seg av for én enslig United-spiller.

Ander Herrera vippet gjennom til en offsideplassert Oscar de Marcos. Det føltes kanskje som en slags tilbakebetaling for straffesparket de ikke fikk i førsteomgang da linjedommer holdt flagget nede og De Marcos sendte ballen i nettet med et fint volleytreff.

Se scoringene i videovinudet øverst

Da trodde kanskje de fleste at United ville heve seg og jakte utligning. Men Athletic var ikke ferdige med å sjokkere i Manchester. David de Gea måtte nemlig gi retur på et skudd fra målscorer De Marcos og Iker Muniain økte til 3-1.

Strafferedusering
På overtid fikk Manchester United idømt et straffespark da dommeren mente at Oscar de Marcos handset innenfor sekstenmeteren.

Wayne Rooney var sikker og redusete til 2-3, men kvelden tilhørte fortsatt de heroiske Athletic-spillerne.