Magne Furuholmen
Magne Furuholmen

Magne Furuholmen: – Jeg har et vinnerlag!

Superstjernen regner med «The Voice»-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjerne og tidligere a-ha-medlem Magne Furuholmen (49) har vært et fast innslag de siste fredagskveldene for hundretusener av nordmenn som har benket seg ned for å se «The Voice». I de innledende rundene har vi sett de fire mentorene kjempe om å få de beste stemmene på sitt lag. Magne har troen på at han har skutt gullfuglen(e).

– Jeg tenker selvfølgelig at de på laget mitt er ekstremt talentfulle og at jeg har et vinnerlag, sier han til tv2.no.

Har troen på internasjonal suksess

Fredag kveld vises det aller siste blind audition-programmet, og dermed har mentorene sett alle deltakerne som drømmer om å bli kåret til Norges beste stemme. Magne er ikke i tvil om at stemmene er gode nok til å slå an i musikkbransjen - også i utlandet.

– Jeg har i løpet av konkurransen sett et knippe med artister som jeg mener kan gjøre seg bemerket internasjonalt med riktige folk rundt seg og en god porsjon påståelighet og flaks. Jeg har stor tro på mine, men det er litt tidlig ennå å begynne å forskuddsselge internasjonal suksess, for da er det jeg som virker som en idiot om et år når du viser dette intervjuet om igjen. Det er ikke sikkert alle har en drøm om internasjonalt gjennombrudd heller. Vi får se hva de forskjellige tenker, men for meg hadde det største kicket vært om vi hadde fått frem en artist med internasjonal karriere, forteller han i intervjuet du kan se ovenfor.

Se også: Rørte både mamma og mentorer: – Dette var verdensklasse!

– Som en pitbull

Mentoren håper nå at de etter i kveld 14 deltakerne på laget hans kan dra nytte av hans musikalske erfaring. Men han håper også at de har noe å gi ham.

– Stort sett mener jeg at de jeg har valgt kan ha nytte av den ferden jeg har hatt gjennom systemene i 25 år og på den måten er det litt symbiotisk for da får jeg også en vitamininnsprøyting av å jobbe med folk som har den enorme troen på seg selv, som er entusiastiske og veldig sultne. Det viktigste du kan gi en artist er at du har erfaring og troverdighet, og selvfølgelig at du kan få tak i folk og åpne dører og gi dem en introduksjon.

Furuholmen tror også hans vilje til å kjempe er en fordel i denne bransjen.

– Personlig tror jeg en av mine største styrker er at når jeg først biter meg fast så låser jeg kjeven og slipper ikke taket før jeg har lagt ned motstanderne, litt som en pitbull.

Se alle deltakerne som har gått videre opptre!

– Det har vært slitsomme dager

Når tv2.no intervjuer Furuhomen er det siste dag i blind audition-innspillingen. Han innrømmer at det har tatt på å engasjere seg foran en lang rekke deltakere.

– Utfordringene ligger i høy grad foran oss, men det har vært noen slitsomme dager. Jeg føler at vi har vært med på å sende hjem noen som burde vært med videre, men vi har nok fått med oss de aller viktigste kanskje.

Se hele intervjuet med mentoren øverst i artikkelen. Hvordan laget hans til slutt blir kan du se i kveld klokken 20.00 på TV 2.

Se mentorene på «The Voice»-scenen her:

590471