Som en følge av nye vilkår fra Premier League blir tilbudet av lørdagskamper kl. 16.00 på TV 2 Barclays Premier League HD redusert for parabolkunder. Dette er en endring som Premier League gjennomfører i hele Europa.

Bakgrunnen for at Premier League krever denne endringen er knyttet til en EU-dom som slår fast at privatpersoner og puber i England kan benytte satellittkort fra andre europeiske land for å hente ned Premier League-sendinger.

For å begrense tilbudet fra utlandet, har Premier League derfor bestemt at antallet direktesendte kamper for parabolkunder i hele Europa på lørdager mellom klokken 16.00 og 18.15 skal reduseres til én kamp fra og med 10. mars.

Kun 15 av de resterende kampene i Premier League-sesongen berøres, og toppkampene blir ikke berørt av endringene.

For de som tar inn TV 2 Barclays Premier League HD-kanalene via sin parabolantenne, betyr dette at hovedkampen på TV 2 Barclays Premier League HD1 fortsatt blir tilgjengelig gjennom tv-mottakeren i nevnte tidsrom på lørdager. Kampene som går samtidig på TV 2 Barclays Premier League HD2 og HD3 blir gjort tilgjengelig på web for parabolkunder.

Kamper med avspark til andre tider enn klokken 16.00 på lørdager, samt de kampene som spilles andre dager, blir sendt på TV 2 Barclays Premier League HD-kanalene som normalt.

- Vi beklager at Premier Leagues nye senderegler kan medføre ulemper for seere som mottar kampene via sin parabolantenne. Det er viktig å presisere at lørdagskampene klokken fire fortsatt blir tilgjengelige for alle. Hovedkampen på TV 2 Barclays Premier League HD1 klokken fire vises på tv som før, mens kampene som går samtidig på våre ekstrakanaler er kostnadsfritt tilgjengelige for parabolkunder via en egen web-tv-løsning som TV 2 har driftsansvaret for, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand.

Abonnenter som tar inn kanalen gjennom kabel-tv, TV 2 Sumo eller på andre plattformer, berøres ikke. Distributørene som har TV 2 Barclays Premier League HD i sitt paraboltilbud er Canal Digital og Viasat, og det er deres kunder som nå får tilgang til den nyopprettede web-tv-løsningen.

Abonnentene får tilgang til web-tv-løsningen ved å følge anvisninger på henholdsvis Viasat og Canal Digital sine nettsider.

I mars og april er det cirka 80 direktesendte kamper fra Premier League. 15 av disse kampene blir ikke tilgjengelige gjennom parabolkundenes tv-mottakere, men de det gjelder får tilbud om å se kampene på web. I mai vil ingen kamper bli berørt.

Kamptidspunkter kan endres på grunn av lagenes deltakelse i UEFA Europa League og/eller FA-cupen, og da vil eventuelt flere kamper bli tilgjengelig på tv for alle kunder.