hellstr (Foto: TV3)
hellstr (Foto: TV3)

Hellstrøm tilbake blant sine egne: – Det har vært gnisninger og kriging

– Det er faen ikke sånn den skal være, sier mesterkokken til deltaker.

Eyvind Hellstrøm stiller store krav på kjøkkenet - og det får blant annet kjøkkensjef på Thon Hotels Arena, James Maxwell Stewart, erfare.

– Faen ikke sånn den skal være

Ettersom maten hans ikke holder har konsistens i første episode av «Hellstrøms mesterkokk», hvor Eyvind jakter en ny toppkokk, får han passet sitt påskrevet. Programmet har premiere på TV3 i dag.

– Max, er det sånn de skal være, spør Hellstrøm.

– Jeg synes det.

– Men den er jo nesten skilt, påpeker Eyvind.

– Det var ikke helt perfekt.

– Du sa til meg at det var sånn den skal være, men det er jo faen ikke det. Det er helt feil kosistens, sier en opptrekt Hellstrøm.

– Streng og krevende

Og det er ikke eneste gangen den tidligere Bagatelle-sjefen har måttet hisse seg opp.

– Jeg er streng og krevende, ja. Men min viktigste rolle som programleder er å trigge frem prestasjonene med håp om utvikling hos hver enkelt og ikke minst tydelig se hvem som har mest talent i seg til å bli en verdig vinner. Alt dette skjer under hardt press, og det er mange vanskelig situasjoner ute i naturen og på restaurantkjøkkenet, sier Eyvind Hellstrøm til «God kveld Norge».

Leverer best under press

Til tross for flere krasse tilbakemeldinger, synes Hellstrøm deltakerne tok dem på en god måte.

– Så vidt jeg kan bedømme tok de tilbakemeldingene med fatning og respekt, av og til med irritasjon og undring. Ofte med stress i blikket. Tidsfaktoren var hele tiden reell, slik som i en daglig jobbsituasjon på et restaurantkjøkken. Forhåpentligvis har alle lært noe underveis, og dette har ikke minst vært en påminnelse for meg selv, at det er under press man leverer best, uttaler stjernekokken.

– Befrielse å være blant mine egne

Etter å ha kjørt programserien «Hellstrøm rydder opp hjemme», er TV3-profilen glad for å være tilbake blant andre kompetente kokker.

– Det var en herlig befrielse å stå blant mine egne igjen, sier Hellstrøm, som er godt fornøyd med deltakerne i konkurransen.

– Alt i alt var det veldig bra nivå og veldig god arbeidsmoral hos alle. De hadde jo alle et håp om å vinne også, påpeker han.

Gnisninger og kniving

I «Hellstrøms mesterkokk» konkurrerer hele 14 profesjonelle kokker om en pengepremie og lønnet studieopphold på to Michelin-restauranter i New York.

Men når så mange kokker er samlet, skjer det ting på kjøkkenet. Uttrykket «jo flere kokker, jo mere søl» gjelder altså også i denne sammenhengen.

– Selvsagt ble det mye klabb og babb, ettersom arenaene var restauranter og realistiske situasjoner med serveringer for mange gjester. Det var tidvis ekstremt krevende med opptil flere hundre gjester med korte tidsfrister. Det var selvsagt både gnisniger og kniving mellom deltakerne, men ofte sto man på lag og var tvunget til å legge egoet tilside for en stund, røper Hellstrøm overfor «God kveld Norge».