SKAL SKJERPE SEG: Mario Balotelli lover bot og bedring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
SKAL SKJERPE SEG: Mario Balotelli lover bot og bedring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Mario Balotelli lover bot og bedring: – Overraskende om det tar slutt sånn plutselig

– Jeg er blitt voksen, sier Mario Balotelli. Øyvind Alsaker er ikke like sikker. Sjekk de største «Balotelli-skandalene» og si din mening her!

Manchester Citys stjernespiss Mario Balotelli ble torsdag nok en gang bøtelagt etter et strippeklubbesøk.

DIREKTE: Se Sporting - Manchester City på TV 2 SPORT 1 fra kl. 18.30
LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen om Balotelli: – Han får aldri fred fra AC Milan-ryktene

LES OGSÅ: Fyrverkeriet Mario Balotelli

Sammen med noen kamerater gikk Balotelli på strippeklubb 48 timer før Manchester City skulle møte Bolton i Premier League, noe som fikk manager Roberto Mancini til å reagere.

Hun gir min sjel fred og ro og forstår hvordan jeg tenker når jeg havner i trøbbel

– Jeg har snakket med Mario og gitt ham én ukelønn i bot for det han gjorde, bekrefter Mancini overfor Sky Sports etter å ha landet i Portugal for Citys oppgjør mot Sporting Lisboa i Europaligaen.

– Det er normalt å reagere på dette fordi vi krever god oppførsel foran våre kamper. Mario har akseptert boten, konstaterer City-manageren.

– Nå er jeg voksen
Men det er langt i fra den første gangen Mario Balotelli blir bøtelagt for sin oppførsel både på og utenfor banen.

21-åringen har kapret overskriftene for å ha tent på sitt eget hus med fyrverkeri, krasjet sine luksusbiler flere ganger og for å ha sloss med sine lagkamerater.

I et lengre intervju med den La Gazzetta dello Sport lover imidlertid Balotelli bot og bedring.

– Ja, nå har jeg vokst opp, sier Balotelli til den italienske sportsavisen.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

STRIPPOTELLI: Mario Balotelli kan bli vraket etter å ha besøkt en strippeklubb i Liverpool. (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)
STRIPPOTELLI: Mario Balotelli kan bli vraket etter å ha besøkt en strippeklubb i Liverpool. (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)

– Hun forstår meg
Roberto Mancini har uttalt at Balotelli burde gifte seg for å ha en kone som kan passe på ham. Det er ikke akkurat noe City-spissen tenker mye på for øyeblikket.

– Om jeg vil gifte meg? Jeg har ikke akkurat hastverk, sier han.

– Men treffer du rett person kan du gifte deg til rett tid. Min kjæreste Raffaella er det beste som har hendt meg. Hun gir min sjel fred og ro og forstår hvordan jeg tenker når jeg havner i trøbbel, sier Balotelli , som innrømmer at kjæresten ikke akkurat ble blid da han gikk på strippeklubb med sine kompiser forrige uke.

– Hvordan hun reagerte på at jeg gikk på strippeklubb? Vel, jeg hadde jo blitt sint dersom hun gikk på en bar med masse mannlige strippere sammen med sine venniner, sier han.

Les også: Balotelli dro på tur med mafiaen
Les også: Balotelli forhørt om mafiakobling

Mario Balotelli med kjærlighetserklæring til kjæresten Raffaella Fico etter scoring mot Blackburn. (Foto: MONTASJE/)
Mario Balotelli med kjærlighetserklæring til kjæresten Raffaella Fico etter scoring mot Blackburn. (Foto: MONTASJE/)

– Jeg vil bli overrasket dersom kontroversene tar slutt sånn plutselig. For er det så enkelt så burde han nok ha bestemt seg for dette for lenge siden

Vraket fra Italias landslagstropp
Italias landslagssjef Cesare Prandelli har vraket Balotelli fra den siste landslagstroppen fordi han ikke er fornøyd med oppførselen utenfor banen.

– Jeg ble veldig skuffet over å bli vraket fra landslaget. Men jeg tror det hele er en misforståelse. Jeg sendte en SMS til Cesare Prandelli og forsikret ham om at jeg er i god form og trener godt om dagen, konstaterer Balotelli – som nå altså lover å bedre sin oppførsel utenfor banen.

TV 2 Sportens Premier League-kommentator Øyvind Alsaker blir overrasket dersom Balotelli skjerper seg umiddelbart.

– Jeg vil bli overrasket dersom kontroversene tar slutt sånn plutselig. For er det så enkelt så burde han nok ha bestemt seg for dette for lenge siden, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

Han tror Roberto Mancini har en tøff oppgave med å håndtere den omstridte spissen.

– Mancini er mentor og pappa
– Mancini var virkelig forbannet etter den siste strippeklubb-episoden, det var åpenbart. Det var nok tungt for Mancini. Han har på en måte tatt på seg en rolle som mentor og pappa for Balotelli. Da må Super-Mario betale tilbake. Det er nok et svært tungt nederlag for Mancini dersom han må kvitte seg med Balotelli på grunn av disiplinærproblemer, konkluderer Alsaker.

Alsaker håper Balotelli fremover først og fremst kaprer overskriftene for sine prestasjoner på banen.

– Han er nok en vanskelig person å håndtere, men det er samtidig viktig at spillerne opplever at de får lik behandling og at det ikke går ut over laget. City skal nå gjennom en viktig innspurt i både Europaligaen og Premier League, og da er det viktig at spillerne får fokus på det, og slipper å lese og se bilder av Balotelli i aksjon andre steder enn på banen, sier TV 2-kommentatoren.

Skandaler i flere år
TV 2 Sporten har sjekket noen av overskriftene Balotelli har skapt de siste årene – og det er ikke tvil om at han er omstridt.

Spørsmålet nå er om Balotelli virkelig skjerper seg - eller om han vil skape nye overskrifter i fremtiden.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)

DIREKTE: Se Sporting - Manchester City på TV 2 SPORT 1 fra kl. 18.30
LES OGSÅ: Her sniker Balotelli seg innpå Dzeko og legger ham i bakken

Her er et utvalg «Balotelli-skandaler»:

Januar 2009:
Vraket fra Inter-troppen fordi han ikke presterte godt nok på trening. Daværende Inter-manager José Mourinho sa at han ikke kunne akseptere en slik oppførsel fra «en spiller som fremdeles er en miniputt»

Februar 2009:
Ble innkalt til kamp med Italias U21-landslag, men dukket ikke opp på samlingen fordi han aldri kom seg på flyet til Trieste.

Mars 2009:
Svarte på rasistiske tilrop fra Roma-fans ved å filme seg til straffespark, score to mål, be fansen holde kjeft og håne Romas Christian Panucci i media etter kampen.

Mai 2009:
Ble nok en gang utsatt for rasistiske rop, denne gang fra Chievos supportere. Svarte nok en gang med scoring - denne gang en fulltreffer som ble årets mål-kandidat. Løp etter kampen bort til Chievos fans og skrek, bannet og hånet dem.

September 2009:
Måtte ut med offentlig beklagelse på Inter sine hjemmesider etter å ha blitt utvist i Mesterliga-kampen mot Rubin Kazan - noe som førte til at Inter tapte kampen til slutt.

November 2009:
Kommer alt for sent på trening etter å ha vært på nattklubb med kamerater hele natten i forveien. Trener José Mourinho beskriver oppførselen som null av ti – og beordrer Balotelli til å trene med reservelaget de neste ukene.

Desember 2009:
Blir offentlig kritisert av Juventus Claudio Marchisio, som sier følgende: – Mario Balotelli må virkelig endre sin oppførsel. I kampen mot dem filmet han ved tre anledninger og forsøkte seg med juks.

Januar 2010:
Gir ironisk applaus til Chievo-fansen etter å ha mottatt pipekonsert. Etter kampen bannet han nok en gang da han skulle snakke om Chievo-fansen, og ble bøtelagt med 7000 euro av Det italienske fotballforbundet.

Mars 2010:
Vraket fra troppen til Chelsea-kampen i Mesterligaen etter å ha kranglet åpenlyst med José Mourinho. Sa i et TV-show med RAI UNO at spillerne vant kampen, og ikke José Mourinho. Tok på seg AC Milans trøye på TV og klappet på klubbemblemet – noe som fikk Inter-fansen til å se rødt.