Lukas Podolski (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Lukas Podolski (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Lukas Podolski (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Lukas Podolski (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Podolski dobler lønnen i Arsenal

Köln og Arsenal skal være enige om overgangssum for Ståle Solbakkens stjernespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lang tid har det versert rykter om at Kölns store stjernespiller Lukas Podolski kommer til å bli solgt til Arsenal. Nå skal klubbene være enige om en avtale.

Arsenal blar opp
Daily Mail skriver at Solbakkens klubb har takket ja til et bud på snaut 100 millioner kroner (10,9 millioner pund) for 26-åringen. Köln skal ha innsett at de ikke kommer til å klare å beholde Podolski gjennom sommerens overgangsvindu og bestemt seg for å gjøre en avtale allerede nå.

Podolskis nåværende kontrakt utløper i 2013, men spissen har en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå for seks millioner euro – 45 millioner kroner – hvis Köln skulle rykke ned.

Köln vil sitte igjen med ca. 60 prosent av overgangssummen etter at investorer og Podolskis tidligere klubb Bayern har fått sin del av kaka.

Nyheten kommer bare en drøy uke etter at den tyske storavisen Bild meldte at Podolski ønsket en overgang til engelsk fotball og var blitt enig med Arsenal om de personlige betingelsene.

Arsenal-manager Arsène Wenger skal ha hatt landslagsspilleren på ønskelisten siden 2008.

– Perfekt
– Poldi passer perfekt på laget vårt. Han har vist hvor god han er foran mål i Köln denne sesongen. Han er en ekte måljeger, sier landsmann og Arsenal-midtstopper Per Mertesacker til Bild.

 Per Mertesacker (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)
Per Mertesacker (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)

Det er ventet at Poldolski vil tjene rundt én million kroner i uken i Arsenal - noe som innebærer en dobling av lønnen han har i Köln.

Tyskeren skal ifølge Köln Express ha avvist enda mer lukrative tilbud fra Anzji Makhatsjkala og to klubber i Moskva.

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Podolski har denne sesongen scoret 16 mål på 20 kamper i Bundesliga. Det er én scoring mer enn resten av Kölns spillerstall har scoret til sammen.

Tror du Podolski blir en suksess i Arsenal-trøya? Si din mening i kommentarfeltet!