Dommerne i Norske Talenter: Alex Rosen, Mia Gundersen og Adil Khan (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Dommerne i Norske Talenter: Alex Rosen, Mia Gundersen og Adil Khan (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Jakter nye talenter

Tunge motorsager og menneskelige kanoner ønskes velkommen!

– Jeg vet at det er flere norske talenter nå enn noensinne. Det har gått et år siden sist, og det er flere nye som har vokst opp. Talentene er der ute!

Det mener komiker og villmann Alex Rosén bestemt. Sammen med Mia Gundersen og Adil Khan er han klar for å gjenerobre dommerbord og TV-seere i «Norske Talenter» til høsten.

Drømmer om menneskelig kanon

Alex er dommer for tredje gang, og som vanlig har han en liste over talenter han ønsker å se.

Menneskelig kanonkule (Foto: Faksimile: YouTube.com)
Menneskelig kanonkule (Foto: Faksimile: YouTube.com)
– I år skal vi også ha utendørsaktiviter. Med ting som ikke kan formidles på en scene, så flytter vi scenen utendørs. Derfor har jeg lyst til å se en menneskelig kanon. Jeg vil se «ski bombing», altså hvor folk hopper ut fra store høyder og lander på ski i forkortede og forminskede «quarter pipes», sier Alex før han fortsetter å liste opp drømmetalentene:

– Ellers håper jeg vi får se en som sjonglerer med store og tunge motorsager. Det hadde vært gøy! Eller en som sjonglerer med bazookaer. Eller landminer, sier han og ler høyt på sitt karakteristiske vis.

De har min stemme!

Meld deg på årets «Norske Talenter» her!

Håper på comeback

Arman i Norske Talenter (Foto: TV 2)
Arman i Norske Talenter (Foto: TV 2)
Alex håper at de yngre talentene som har meldt seg på tidligere og ble sendt hjem fordi de ikke var «ferdige», vil komme tilbake for å prøve igjen i år.

– Det skjer mye fra du er 14 år til du 15 år, og det skjer veldig mye fra du er 19 til du er 20. Jeg håper de vil melde seg på igjen.

Mia er helt enig.

– Jeg mener at hvis det er tidligere deltakere som mener at de har utviklet seg bra siden sist, så er det ingen ting som er mer kjærkomment enn at de prøver igjen. Et nei kan mange ganger være en pluss, fordi man får en push til å gå videre og viljen styrkes, sier sangeren og skuespilleren.

Se også: Dette gjør «Norske Talenter»-deltakerne i dag

– Vanskelig bransje å komme inn i

Adil forteller at han håper det dukker opp nye og uventede talenter på scenen denne sesongen.

– Jeg håper jeg får se mye sært, og at jeg får se unike ting jeg ikke har sett før.

Han mener «Norske Talenter» er en unik måte å vise seg fram i en vanskelig bransje.

– Det kan fort bli sett på som sellout å være med på noe sånt, men det er ekstremt vanskelig å komme inn i underholdningsbransjen i Norge. Den er trangsynt og dessverre må man ty til utradisjonelle metoder for å komme inn. En av de store grunnene til at jeg er her er at jeg vil representere de som er underdogs, de som ikke får kred til vanlig og de som ikke har utdanning. Jeg vil se det unike og glimtet i øynene deres, feede på det og dytte dem i riktig retning.

– Like mye galskap som alltid

Allerede neste måned er det klart for første castingrunde i årets talentjakt. Mia forteller at hun er glad for at det er klart for en ny sesong, spesielt med tanke på at hun endelig er gjenforent med hennes to meddommere.

– Det er like mye galskap som alltid. Og like kjekt. Jeg vet at vi kommer til å gå en kjempebra vår i møte når vi starter innspillingene, og jeg er rett og slett glad i de guttene. De er herlige.

«Norske Talenter» kommer på TV 2 høsten 2012. Se vinneren av forrige sesong, Daniel, her:

522016