HUDPLEIE FOR MENN: Det er viktig for gutta å ta vare på huden. Vi gir deg tipsene til en enkel rutine, og hvilke produkter du kan velge. Priser og informasjon om produktene finner du i saken.
HUDPLEIE FOR MENN: Det er viktig for gutta å ta vare på huden. Vi gir deg tipsene til en enkel rutine, og hvilke produkter du kan velge. Priser og informasjon om produktene finner du i saken.

Gutter, slik tar dere vare på huden

Det trenger ikke ta mer enn fem minutter!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trodde du hudpleie bare var for kvinner? Også tøffe menn trenger å ta vare på huden! Og det trenger ikke ta lang tid - her er hudpleien som går på fem minutter!

Har du et godt hudpleietips? Da vil vi høre fra deg! Legg igjen ditt beste hudpleietips i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Stjel stilen til «Gossip Girl»-stjernen Ed Westwick

– Menn vil være menn

– Menn er gjerne skeptiske til hudpleie av to grunner. For det første tror de at de må stå timesvis foran speilet. For det andre tror de at hudpleie bare er for damer. La oss ta det første først: Det trenger ikke ta mer enn fem minutter! Hemmeligheten er å utvikle en velfungerende hudpleierutine som består av rens, skrubb og fukt. Og hudpleie er selvsagt ikke bare for damer. For også tøffe gutter må ta vare på huden sin! Det er imidlertid ingen god løsning å tilby kjæresten din å låne hudkremen din. For menn vil være menn, og derfor vil de også ha egne produkter spesielt tilpasset menn, sier skjønnhetsekspert i tv2.no/mote, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

HUDPLEIE FOR MENN: Ansiktsskrubb som fjerner døde hudceller og forbereder huden for barbering (kr 169, The Body Shop), mild ansiktsrens for normal hud (kr 350, Dermalogica), fuktighetsgivende leppebalsam fra Malin+Goetz (kr 120, Parfumerie), fuktighetsgivende ansiktskrem med solfaktor 15 (kr 490, Dermalogica), øyekrem fra Dr. Harris & Co som reduserer poser og linjer rundt øynene, inneholder trollhassel, agurkekstrakter og rosevann (kr 120, Parfumerie), nederst t.v. ansiktsvask fra Kiehl's som er perfekt å bruke før barbering (kr 145, Gimle/Parfymeri.no), energigivende ansiktskrem fra Kiehl's (kr 245, Gimle/Parfymeri.no), etterbarberingsgelé som gir en gjevn og glatt hud etter barbering (kr 159, The Body Shop)

LES OGSÅ:

Rens!

Rens er avgjørende for en sunn og vakker hud! I løpet av dagen samler det seg skitt, smuss og fett i ansiktet og i skjegget, og det er viktig å fjerne disse urenhetene! Bruk renseprodukter som er spesielt tilpasset ansiktet og velg produktet som er tilpasset din hudtype og hudtilstand. I vinterhalvåret er det viktig å ikke bruke en for kraftig rens som kan tørke ut huden. Rens ansiktet morgen og kveld.

LES OGSÅ: Her er strømpebuksene for menn

Skrubb!

En skrubb inneholder små korn som fjerner døde hudceller, og etterlater huden myk, glatt og mottakelig for fuktighet. Bruk en skrubb et par ganger i uken eller etter behov, og velg en skrubbekrem som er spesielt tilpasset ansiktet.

LES OGSÅ: Kanye West får pelsslakt

Fukt!

Etter rens er det viktig å tilføre fuktighet som gir næring og beskyttelse for huden. Velg en fuktighetskrem som er spesielt tilpasset din hudtype og hudtilstand. Har du fet hud bør du velge en fuktighetskrem som ikke inneholder så mye olje. Velg en fuktighetsekrem som er rik på fuktgivende ingredienser som Omega-3 og avokado. Bruk gjerne en øyenkrem i tillegg til din daglige fuktighetskrem. Huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet, og trenger derfor ekstra pleie. En øyekrem vil redusere mørke ringer og små linjer rundt øynene.

HUDPLEIE FOR MENN: Fra toppen t.v.: Original Moisturiser er en mykgjørende fuktighetskrem spesielt utviklet for menn. Inneholder blant annet grønn te, vitamin E, grønne alger og essensielle oljer (kr 129, Bulldog Natural Skincare). Instant Energy Eye Cream fra Qua er en øyekrem som fukter og beskytter den tynne huden rundt øynene. Inneholder sertifisert økologisk macadamiaolje, jojobaolje, økologisk karitesmlr, aloe vera, vitamin E og salvie (kr 495, Parfymeri.no). Bad Norwegian er en ny fuktighetskrem spesielt utviklet for menn. Kremer er 100% fri for parabener, silikon, parfyme og fargestoffer (kr 249, Nelly.com). Original Face Wash er en skånsom rensegelé spesielt utviklet for menn. Kremer fjerner smuss, overflødig fett og døde hudceller. Brukes morgen og kveld (kr 95, Bulldogg Natural Skincare).

Du blir hva du spiser!

Visste du at du kan tilføre kroppen fukt innenfra? Vann er kroppens største kilde til fuktighet. Kroppen skal ha minst to liter vann om dagen, og drikker man mye kaffe i løpet av dagen er det desto viktigere å fylle på med vann.

LES OGSÅ: Her er de kuleste butikkene for gutta