Louise White (Foto: Scanpix)
Louise White (Foto: Scanpix)

81-åring vant 1,9 milliarder i lotto

Vant historiens tredje største lottogevinst i USA.

81 år gamle Louise White går en fin avslutning av livet i møte etter at hun kunne innkassere hele 336 millioner dollar, som tilsvarer 1,9 milliarder norske kroner.

– Jeg er veldig lykkelig og stolt. Dette vil gjøre familien min svært glade. Vi er heldige, sa en takknemlig White da hun fikk overrakt gigantsjekken på en pressekonferanse arrangert av Powerball lottery tirsdag.

66 millioner i skatt

Den eldre kvinnen fikk valget mellom å få beløpet utbetalt over 32 år eller å få 210 millioner dollar utbetalt med det samme. Ikke overraskende valgte hun det siste alternativet.

Etter at det amerikanske skattevesenet har sikret seg over 66 millioner av gevinsten, sitter hun likevel igjen med 144 millioner dollar – eller 824 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået AP.

Les også: Matt vant 420 millioner i lotto – ga mamma en kald skulder

Størsteparten av pengene har hun satt i et fond som er oppkalt etter sønnens favorittis «Rainbow Sherbet», som også får mye av æren for at hun i det hele tatt vant.

– Det var ingen som kunne kjøre meg til butikken for å kjøpe en lottokupong. Men sønnen min fikk så lyst på Rainbow Sherbet, så han ville ta en tur i butikken. Da han spurte om han skulle kjøpe med noe til meg, sa jeg at jeg gjerne ville være med, forteller White.

Familien sikret resten av livet

Hvordan pengene skal brukes har hun ikke bestemt ennå.

– Det vil vi avgjøre de neste månedene. Men vi vil alltid vite at vi har fondet, sier hun.

81-åringen, som er fra Rhode Island, får skryt fra guvernøren i delstaten.

– Ikke bare var du heldig, du var også veldig smart som tok deg tid og snakket med profesjonelle, sier Lincoln D. Chafee.